2017-02-07

Veckans utmaning: Arbete, liv, arbetsliv

Bildresultat för arbete

Förra veckan började Kulturkollo återigen med sina veckoutmaningar. Då deltog jag inte men den här veckan tänker jag absolut hoppa på tåget. Och då handlar det om något som jag inte alls gör för tillfället, arbetar... Men det hindrar mig ju inte från att vara insatt och läsa en helt del böcker på ämnet.

Tipsa oss om en bok, en pjäs, en dikt, en novell, en opera, en film, ett TV-program eller en låt som ni kommer att tänka på när ni hör ordet arbetsliv.

Jag kan inte nöja mig med en den här veckan. Det finns helt enkelt för mycket.

Först ut får Henning vara. Henning som tar sig till den stora staden och sliter hårt från morgon till kväll. Arbeten är det inte gott om utan man få ta de slitjobb som finns, även om man som i Hennings fall inte direkt är byggd för att jobba med tungt kroppsarbete. Boken jag talar om är Mina drömmars stad som sätter fart på denna fantastiska serie av Per Anders Fogelström som jag ännu inte blivit färdig med.

Ett arbete som Stephanie varken är bra på eller vill ha är att vara en Bounty-hunter. Men nu råkar det vara så att det är det hon har och då får man väl helt enkelt göra sitt bästa eller värsta av det. För faktum är att det sällan går som det är tänkt, utan det slutar oftast med att bilar exploderar och hon får ringa sin vrålsexige kompis Ranger som kommer och räddar situationen för henne. Men när jag läser böckerna av Janet Evanovich får jag i alla fall en väldigt rolig stund.

Och så måste jag nämna en låt (för den delen även en film som jag inte sett). För kan det bli mer arbete än...
10 kommentarer:

 1. Jag kan nog tycka att filmen Nine to five är bättre än låten. Lily Tomlin är ju med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om jag har sett filmen, i alla fall har jag inget minne av den. Men det borde kanske åtgärdas.

   Radera
 2. Underbar låt och väldigt kul att se filmklippet igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade faktiskt aldrig sett filmklippet tidigare, men låten har jag lyssnat på ett antal gånger, minst sagt.

   Radera
 3. Filmen är underbar om än lite gammal just nu. Mina drömmars stad blir jag glad av att tänka på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gamla filmer är något jag vill tillbaka till då och då. Nostalgitripp, även om just denna filmen inte är det. Mina drömmars stad är så bra...

   Radera
 4. Ha, den låten tog jag också med!

  SvaraRadera
 5. Mina drömmars stad ligger här hemma och väntar på att bli läst. Det är så många som talar väl som den. Haha, filmen Nine to five har jag faktiskt sett. Den var ok då men inget jag skulle vilja se om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan säga som så, Mina drömmars stad-serien börjar i alla fall precis så bra som alla säger. Slutet kan jag ännu inte uttala mig om men mina förhoppningar är höga.

   Radera