2017-02-22

Veckans utmaning: Hälsa och välmående


Just nu är jag ohälsosammare än vad jag har varit på riktigt länge känns det som. Eller kanske har jag varit så här ohälsosam under halva graviditeten och direkt efter men att jag då känt att jag har haft något att skylla på. Nu har jag ingenting att skylla på längre.
Så för att svara på veckans fråga hos Kulturkollo - när mår jag som bäst?

Vilket är ditt allra mest hälsosamma tips? Vad gör du för att boosta självförtroendet? När mår du som allra bäst?

Jag skulle vilja påstå att jag mår som allra allra bäst både fysisk och psykiskt efter att jag har avklarat ett riktigt tuff träningspass och sitter och äter något gott efter det. Det kan vara ett knäckebröd och en kopp te, eller en riktigt god fredagsmiddag med ett glas vi. Var eller vad jag äter spelar inte så stor roll. Det är den där sköna känslan i kroppen när man har klarat av något riktigt tufft och känner sig så nöjd.
Sen kanske jag är lite ytlig, men jag mår faktiskt bra de gånger jag ser bra ut också. När man har klätt upp sig lite extra, och maken faktiskt tittar en extra gång och komplimenterar.
Men så finns det faktiskt en stund på dagen som slår alla andra. Det är när vi vaknar på morgonen, dottern och jag, hon tittar på mig med sina kloka ögon och sen bara ler sitt största leende. Bättre än så går helt enkelt inte att må.

Så mitt tips är helt enkelt att hitta den där stunden i vardagen som får dig att må bra och helt enkelt komma ihåg och njuta av det.

6 kommentarer:

 1. Åh, vad jag känner igen mig. Satte på smink idag för första gången på evigheter och plötsligt kände jag mig lite piggare. Och när Pixi bebisen utbrister i ett mamamamamamam (som jag förstås tolkar som mamma) så lyser solen fast det regnar ute.��

  SvaraRadera
  Svar
  1. De gör mycket för välbefinnandet det där små. Och jag hade också tolkat att hen sa mamma.

   Radera
 2. Instämmer till fullo med allt :)

  SvaraRadera
 3. Att fixa till sig lite extra blir man ju mycket piggare och gladare av. Och får man då också en litem kmplimang så är det som grädde på moset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen. Egentligen behöver man inte fixa till sig för någon annan. Ibland är det viktigt att få göra det för sig själv.

   Radera