2013-12-22

Söndagsfilosoferar # 2

1. Förskylningen håller i sig. Det börjar bli riktigt drygt. Förhoppningsvis så är jag någorlunda pigg i morgon. Oavsett så får det bli städning, julklappsinköp, tomteuppsättning och allt annat som måste fikas inför julen i morgon. Tur att sambon är hemma i alla fall.

2. Äntligen så har det blivit lite läst den här helgen. Och mer ska det bli ikväll har jag bestämt. The Name of the Wind av Patrick Rothfuss är faktiskt otroligt bra. Trots detta går den ganska sakta att läsa men det kan ju bero på alla konstiga ord som jag knapp vet vad de betyder på svenska.

3. Ledighet! Som jag har längtat efter denna ledighet. 2 veckor med bara slapp och läsning ska bli så skönt. Men nu ljög jag lite. Måste under ledigheten även plugga lite eftersom jag av någon anledning har "glömt" min inlämningsuppgift till i början av januari. Ser inte alls fram emot den men det måste göras.

4. Som sambon tidigare idag konstaterad så har vi i morgon vår förlovningsdag. Jag valde tydligen ett så pass bra datum att till och med han kommer ihåg det. Får väl tyvärr firas i sedvanlig ordning med att spela Bingo Lotto på kvällen. Konstigt nog är det den enda traditionen från sin barndom som sambon vill hålla kvar vid. Jag å andra sidan klarar mig alldeles utmärkt utan den traditionen.

5. Såg tidigare i veckan att en av mina favoritförfattare Conn Iggulden har påbörjat en ny serie. Denna gången kommer den att handla om Rosornas krig i England. Kan bli väldigt intressant. Har däremot inte bestämt mig för om jag ska försöka få tag i boken snarast eller om jag ska vänta till den kommer på svenska. Ska jag vara riktigt ärlig så har jag ju några böcker kvar i hans serie om Julius Ceasar som jag kanske ska läsa klart först.

6. På tal om favoritförfattare. I går i min recension av Min mormor hälsar och säger förlåt så nämnde jag att jag placerade Fredrik Backman längst upp på favoritförfattarpallen. Detta får jag nog revidera en aning. Jag glömde J.K Rowling hur man nu kan göra det. Framför allt när Backmans bok är full av referenser till Harry Potter. Men Backman är ändå fruktansvärt bra.

7. Min mormor hälsar och säger förlåt är helgens höjdpunkt!

8. Lussekatter är så otroligt gott så jag önskade nästan att jag hade haft tid i morgon att baka en sats till. Tyvärr lär det ju inte gå. Men det är uppenbarligen inte bara jag som älskar dessa gula bullar. Jag får slåss om dem med både systersonen 11 månader gammal och katten Molle. Jag förlorar.

9. Igår och idag är jag otroligt stolt över mitt land och alla människor i det som vågar ställa sig upp och säga att det är inte okej med rasism. Vem som än startade #bokbloggaremotrasism i går eller när det nu var ska ha stor ära.

10. Snart är det äntligen jul och efter det är det nästan 2014. Som jag längtat efter detta år.

carli bybel qoute

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar