2013-12-15

Söndagsfilosoferar

1. Idag är en sådan där dag då jag inte orkar ta mig för någonting. Det är bara skönt att sitta framför datorn och göra absolut inget. Surfa lite här och lite där och komma fram till att jag önskar att jag vunnit en massa pengar. Då skulle jag köpa mig massor av fina saker, boka bröllopsfotograf för massor av pengar, resa ut i världen och se mig omkring, kunna jobba lite mindre och massor med andra bra saker som kostar en massa pengar.

2. I går började jag läsa lite i Fredrik Backmans Min mormor hälsar och säger förlåt. Jag visst väl att det fanns en bra anledning till att jag väntat ett tag med den. Trots det så sitter jag och bölar efter bara några kapitel. Har inte plockat upp boken efter det trots att det började så himla bra. Behöver något lättsamt i läsväg istället tror jag. Fast jag lär inte kunna hålla mig undan i alla fall.

3. För bara en lite stund sedan landade sambons flygplan på Kastrup - i alla fall enligt Kastrups hemsida. Nu har han varit iväg i tio dagar men det känns som en månad. Det ska bli så himla skönt när han kommer hem. Först ska bara allt lastas från flygplan till bagageband till bil till Karlskrona och sen ska han förmodligen jobba några timmar till. Nåja - jag lär väl få se honom i morgon kväll när jag har jobbat klart.

4. Jag försöker för tillfället lära mig twitter. Det är inte så lätt som man kanske kan tro. Idag har jag i alla fall börjat följa en massa twittrare (heter det så), det är väl i alla fall ett steg i rätt riktning. Så småningom kanske jag till och med ska kunna bli lite aktiv där också. I alla fall hoppas jag har lärt mig det hela tills det är dags för bokmässan, för då ska det twittras, instagrammas, bloggas och facebookas. (Oj vilka roliga ord det blev).

5. Jag har dålig ordning på mina böcker visar det sig. Som jag nämnde i gårdagens inlägg så köpte jag Klockan klämtar för dig av Ernest Hemmingway. Den köptes i en väldigt speciell (nåja den kanske inte är jättespeciell men jag tycker den är väldigt fin) utgåva som jag lite smått samlar på. Och även om jag älskar böcker och vill ha så många som det bara är möjligt så tycker jag nog det är lite onödigt att ha två precis lika dana exemplar av ovan nämnda bok. Är det någon som vill ha en så är det bara att gasta till.

6. Det är nu bara fem dagar kvar att arbeta innan jag går på långledigt. Kände att jag behövde unna mig två hela veckors ledighet. Ska bli så skönt!

7. Julkappar!? Varför är inte alla i min omgivning lika tokiga i böcker som jag. Det hade varit så mycket enklare att köpa julklappar då. Nej istället ska man vända ut och in på sig själv för att försöka komma på bra, trevliga lite väl genomtänka julklappar till alla i släkten. Titta sen på första punkten om att ha massor av pengar till sitt förfogande så hade allt varit i alla fall lite lättare.

8. Nu har jag tänkt och filosoferat alldeles för mycket. Måste nog helt enkelt ha en kopp te nu och kanske ta tjuren vid hornen och sätta mig och läsa lite Backman.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar