2013-12-10

Tematrio: Önskeklappar

Med bara två veckor kvar till jul så är det hög tid att börja fila på önskelistan till tomten. Jag har inga högre förhoppningar om hårda paket (i alla fall inte sådana som innehåller böcker) men en lite önskelista kan det ju vara värt att skriva ändå. Lyran vill därför att vi denna veckan i tematrion att vi: Berätta om tre tillskott som känns nödvändiga i din bokhylla!

För en gångs skull har jag inte tre böcker som man "läser" utan snarare tre böcker man använder sig av mera fysiskt och njuter av på helt andra sätt.
 1. Johan Egerkrans bok Nordiska väsen har jag nämnt tidigare. Men jag vill så väldigt gärna äga den här boken och att få njuta av den  på alla tänkbara sätt. Den är så vacker. Det är kärlek.
 2. Welcome home är Leila Lindholms bok om inredning. Har alltid tyckt att hon haft det så otroligt vackert hos sig på tv med alla färger och prickar. Är otroligt nyfiken på den här boken.
 3. Är man urusel på att laga mat som jag är så är alla tips välkomna. Jag och sambon tittade på tv för ett tag sedan när Jamie Oliver lagade nyttig mat på 15 minuter. Tror jag kan passa mig/oss väldigt bra och därför vill jag givetvis ha kokboken Middag på 15 minuter.

19 kommentarer:

 1. Den där sista skulle passa mig! Jag och min man såg ett avsnitt av det på TV och min man påstod att det inte gick att laga mat på 15 minuter. Det måste ju överbevisas, så jag lät dottern ta tid när jag lagade korvstroganoff, och det gick på under 15 minuter. Men det skulle ju vara kul att kunna variera sig mer när det är tidsbrist....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag också. Aldrig fel med lite inspiration.

   Radera
 2. Nordiska väsen har jag funderat lite på om man kanske inte borde ha :)

  SvaraRadera
 3. Älskar Nordiska väsen, tjatat om den många gånger i höst men jag blev så glad när jag fick den från förlaget :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förstår jag att du blev. Jag tror att det är den vackraste bok jag sätt.

   Radera
 4. Nordiska väsen borde man ha hemma:). Den sista boken skulle jag behöva, tycker det är så tråkigt att laga mat så 15 minuter passar mig jätte bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att det är tråkigt att laga mat håller jag definitivt med dig om. Nu när sambon är i väg i lite över en vecka passar jag på att äta mackor. Allt för att slippa laga mat.

   Radera
 5. Nordiska väsen skulle jag också kunna tänka mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas verkligen jag har varit snäll.

   Radera
 6. Kokboken skulle behövas i det här hemmet också... Om du får den av tomten så får du lova att återkomma med recension ;)

  SvaraRadera
 7. Middag på 15 minuter verkar bra- hos oss är alla hungriga JUST NU när vi kommer hem från jobb och skola.

  SvaraRadera
 8. Nordiska väsen är jag nyfiken på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med. Det jag har tittat i den hittills så är den fantastisk. Men jag vill läsa den också och inte bara titta.

   Radera
 9. Jamie Oliver gillar jag! Inte så mycket finlir, men riktigt goda recept!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finliret klarar jag mig bra utan bara maten blir god utan att jag behöver anstränga mig allt för mycket. Jag hoppas verkligen på denna i julklapp.

   Radera
 10. Har en annan av Jamies kokböcker, den är faktiskt sådan att jag blir sugen på att laga mat :) Men tar det bara en kvart så är det naturligtvis bättre...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid plus i kanten när något går fort, framför allt när man är hungrig och otålig, typ som undertecknad.

   Radera