2013-12-16

Tematrio: Julklappstips

Nu är det i stort sett bara en vecka kvar till julafton och man borde vara någorlunda klar med alla julklapparna i alla fall för att undvika julstressen. Men så är givetvis inte fallet här hemma hos oss. Även om jag är en bra bit på väg så ar jag inte en susning om vad de sista julklapparna ska bli för något. Det lär i alla fall inte bli några böcker.
Lyran vill däremot att vi i denna veckas tematrio berättar om tre bra julklappsböcker.

1. Jag kan inte låta bli att ha med En man som heter Ove av Fredrik Backman på den här listan. Det är en sådan bok jag rekommenderar till alla som vill höra på för så bra är den. I år ska till exempel farmor få den i julklapp.

2. Ett julklappstips till de lite yngre barnen måste helt enkelt få vara med. För jag tycker alla barn ska få ta del av vårt kulturarv och vad passar då bättre än Pippi Långstrump. Eller Emil, eller Ronja, eller Mio, eller Karlsson eller vem som helst av Astrid Lindgrens underbara böcker. För att vara riktigt ärlig hade jag fortfarande blivit väldigt glad om jag fått dessa i julklapp nu som vuxen. Så bra är det. Extra fina är de nya utgåvorna med den röda tygryggen.

3. Även den deckarsugna borde få ett litet julklappstips. För även om jag läser för lite deckare för tillfället så gillar jag faktiskt genren. Och en av mina favoritförfattare är definitivt David Baldacci. Hans senaste bok heter De oskyldiga och jag tyckte det var en riktigt bra actiondeckare (kanske man kan kalla genren). Annars tycker jag Kamelklubben är ett säkert kort av samma författare.

13 kommentarer:

 1. Håller med Zelly, riktigt bra val :)

  SvaraRadera
 2. Jag kanske borde testa Backmans bok...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaaa.... En helt fantastisk bok som totalt överraskade mig.

   Radera
 3. Ove är nog en bra present, enda risken är att de redan har den :)

  SvaraRadera
 4. Jag tipsade oxå om Ove. Och om deckare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som ganska säkra tips båda två.

   Radera
 5. Gillar dina två första, den tredje har jag inte läst (ännu).

  SvaraRadera
 6. Tredje kan jag varmt rekommendera.

  SvaraRadera
 7. Lindgren kan aldrig gå fel! Jag skulle gärna få dem :-)

  SvaraRadera