2014-11-02

En smakbit på en söndag: The Battle of the Labyrith


Nu först när klockan är ett känner jag mig redo att sätta mig framför datorn igen. Gårdagen bestod av städning innan fest och dagen har bestått av städning efter fest. Men nu är allt som vanligt igen och det är dags för mig att bjuda er på en liten smakbit ur boken jag läser för tillfället.
Boken är The Battle of the Labyrith av Rick Riordan och det är fjärde boken om Percy Jackson. I denna boken har Percy med sina kumpaner gett sig av in i kung Minos labyrint på jakt efter Deaudalus. På vägen möter de som vanligt på en hel del monster och halvgudar på vägen.

Smakbiten är hämtad från sida 98 då de möter på Janus, den tvåhövade guden.

What I noticed first were his faces. Both of them. They jutted out from either side of his head, staring over his shoulders, so his head was much wider than it should've been, kind of lika a hammerhead shark's. Loatraight at him, all I saw were two overlapping ears and mirror-image sideburns.
He was dressed like a New York City doorman: a long black overcoat, shiny shoes, and a black top-hat that somehow managed to stay on his double-wide head.
"Well, Annabeth?" said his left face. "Hurry up!"
"Don't mind him," said the right face. "He's terrible rude. RIght this way, miss."

Som vanligt är det den norska bloggen Flukten fra virekligheten som står för värdskapet av dessa inlägg.

17 kommentarer:

 1. En av mina favoritserier. Tack för smakbiten och ha en bra söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar den också mycket men av någon anledning har den tagit väldigt lång tid att läsa. Men idag satsar jag i alla fall på att läsa ut bok 4 och kanske kan jag läsa klart serien innan året är slut.

   Radera
 2. Hade hoppats att filmerna skulle komma lite snabbare än vad de gör :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det håller jag med om. Det går i ett vansinnigt långsamt tempo. Skådespelarna kan ju omöjligt föreställa typ 15 längre.

   Radera
 3. Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
 4. Jeg leste den første Rick Riordan serien, men så stoppet det opp. Nevøen min maser stadig om at jeg må lese mer, så vi får se hvordan det blir :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste första delen för ungefär två år sedan och har ändå inte läst klart serien. Ibland blir det att serier blir liggande och det är så synd för det är ju helt klart svårare att komma ihåg karaktärer och händelser då.

   Radera
 5. Riordan är en stor favorit, har precis läst sista i Heroes of Olympus serien. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar absolut det jag har läst av Riordan så här långt och det lär definitivt bli mer. Jag älskar humorn och hur han har lyckats förvandla mytologi till något så väldans roligt.

   Radera