2014-11-10

Tematrio: Sjukdomar

Denna veckan vill Lyran att vi berättar om tre böcker som handlar om sjukdomar i tematrion. Det är definitivt inte litteratur jag vanligtvis läser, för det där med sjukdomar är ingenting för mig och med det menar jag en vansinnig sjukhusfobi. Jag klarar inte av det.
Trots detta ska jag nog klara av att nämna några böcker som handlar om sjukdomar.

1. Jonathan Troppers bok, Boken om Joe är ett lysande exempel där den där elaka sjukdomen cancer spelar en ganska stor roll. Joe återvänder till sin inte efterlängtade hemstad och möter där en av sina gamla kompisar, en kompis som är döende i cancer. Mycket bra bok som öppnade mina ögon för den här författaren.

2. I Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman är även den sjukdomen av ganska stor vikt. Det är ju för att mormor är sjuk som det blir så fel för Elsa, och det är ju därför hon måste hjälpa henne att säga förlåt.

3. Epidemin av Harlan Coben är en deckare om AIDS. Låter kanske konstigt men det handlar om jakten på ett botemedel mot sjukdomen, rädslan och tabun som finns kring den och jakten på makt och rikedom. En bra bok, även om den kan väcka en del reaktioner i sättet den skriver om homosexuella. Man ska vara medveten om att den är skriven i början av -90 talet.

16 kommentarer:

 1. Jag har inte läst någon men inte obekanta böcker, två har jag nog på plattan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tyckt om allihopa, framför allt de två första.

   Radera
 2. Tropper är bra på det där med trasiga män och pojkar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är han. Jag såg dessutom att kom ut med en ny nu någon gång under hösten som jag måste se till att införskaffa. Eller så kan jag läsa de som står olästa i bokhyllan.

   Radera
 3. Inte läst någon av dessa men Backmans bok står i bokhyllan och väntar på mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Backman är bara bästa. Jag älskar denna boken, precis som allt annat jag har läst av honom. Britt-Marie står och väntar i bokhyllan på lite julledighet.

   Radera
 4. Svar
  1. De är mycket bra alla tre. Tycker definitivt det är värt att läsa dem.

   Radera
 5. Dem två första böckerna är jag lite nyfiken på, speciellt Backmans bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Backmans bok tycker jag definitivt att du ska läsa. Jag älskar den minst lika mycket som jag älskar En man som heter Ove.

   Radera
 6. Joe Tropper är något av en favorit här hos mig, och Joes bok gillade jag verkligen! Även boken om Elsa är ju en favorit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är definitivt två riktigt bra böcker.

   Radera
 7. De två översta har jag bland mina olästa, men Epidemin har jag inte hört talas om. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 8. Coben och Backman ligger i min att läsa hög, så de kommer jag att läsa så småningom!

  SvaraRadera