2014-11-10

Sträckläsning av serier

Igår kväll läste jag ut Froi of the Exiles och älskade den tokmycket. Med en gång plockade jag fram fortsättningen Quintana of Charyn och började läsa. Läste ungefär 50 sidor och kände att ja det här är jättebra, men jag måste nog läsa något annat, i alla fall ikväll. Så därför följde jag min instinkt och plockade upp Cinder av Marrisa Meyer lite så där emellan.
Jag har upptäckt det här (i brist på bättre ord) fenomenet tidigare. Det verkar som om jag faktiskt har lite svårt att maratonläsa serier. Till exempel när jag läste Alligent av Veronica Roth, då hade jag precis läst ut de två första böckerna och trean gick faktiskt ganska segt, trots att jag gillade den. Lika dant med Eon och Eona av Alison Goodman. Nu är det absolut inte så att jag vill ha ett jättelångt upphåll med serien, det räcker förmodligen bara med en bok eller två emellan, eller som jag hoppas på vad gäller Quintana of Charyn, några timmars paus, men en liten paus tror jag faktiskt att jag kräver.
Hur funkar det för er, klarar ni av att sträckläsa serier?

#amreading #bookworm #marathonreader pic.twitter.com/RcBuPovGe4

2 kommentarer:

  1. Hej Anna! känner mycket igen mig i det du skriver om att ha svårt att sträckläsa serier... Jag slutade läsa Sookie Stackhouse serien efter tre böcker, slutade läsa Vampire diaries under den fjärde boken (tror jag). Jag älskade Alison Noëls första bok i serien de odödliga, men påbörjade den andra boken med svalnat intresse. Serier som jag läst alla delar i är hunger games och Fitzpatrick Fallen ängel serien.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar komma igenom serier, men jag har väldigt svårt att läsa dem efter varandra. Det är lite tråkigt för det finns en viss risk att man glömmer delar av handlingen om man väntar för länge mellan gångerna.

      Radera