2017-11-07

3x3 utmaningen är avklarad

3 x 3 under 2017:

I januari hoppade jag på 3x3 utmaningen som Helena på Ugglan och boken drog igång. Det kändes som en lagom ansträngande utmaning som också gav mig chansen att komma ikapp med lite klassiker som jag länge velat läsa. Mina tre teman var Maria Lang, Barnklassiker och Engelska damer.

Sedan ungefär en månad tillbaka är jag klar med min utmaning. Jag har läst betydligt fler titlar än tre av Maria Lang men de jag valde från början är alla lästa. Barnklassikerna klarade jag av tidigt. Där hade jag turen och läste en riktig fullpoängare i form av Trollkarlen från Oz. Djungelboken däremot var ett riktigt bottennapp, medans Det susar i säven var helt okej, varken mer eller mindre. De engelska damerna är den kategori som tagit mig längst tid att avsluta och som också är den kategori där jag fick ändra lite i min läslista. Svindlande höjder och Förnuft och känsla avklarades ganska så snabbt. Sen kom vi till Virginia Woolf. Tanken var att jag skulle läsa Resan ut, men efter ungefär 120 sidor gav jag upp. Den var seg och det hände ungefär ingenting. Problemet var att jag inte visst vad jag annars skulle läsa av författaren. Jag var riktigt opepp på att få tag på något. Tillslut blev det enbart en novell, Lapin och Lappinova. Ingen fantastisk läsning det heller så nu känner jag mig ganska färdig med Woolf.

Det ar varit en väldigt trevlig utmaning. Jag är nöjd över att jag klarat av den, nöjd att jag fått en del klassiker lästa som jag tänkt läsa länge och extra nöjd med att jag hittat en riktig favorit i Trollkarlen från Oz.

4 kommentarer:

 1. Vad kul att du är i mål! Själv har jag en del kvar... Jag tycker du ska ge Woolf en chans till (hon råkar vara en av mina favoritförfattare) :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja då får jag kanske ta och göra det någon gång i framtiden. Just nu får hon dock vänta lite. Sen får du gärna tipsa mig om vilken bok jag bör läsa.

   Radera
 2. Alltid kul när man är i mål med sina bokutmaningar! Klassiker är inte högt prioriterat i min läsning heller så det brukar bara bli av att läsa dem om det är i någon utmaning. Har bara läst Mot fyren av Woolf, men minns absolut ingenting av den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klassiker blir lätt åtsidosatta vilket jag tycker är väldigt synd för några av mina absoluta favoritböcker är faktiskt klassiker. Därför är det helt klart skönt att ha fått några lästa i år.

   Radera