2017-11-06

Spelet är spelet av Leo Carmona och Cyril HellmanCarlos kom till Sverige från ett förtryckande Chile och han intalar sig att allt kommer bli bra när han kommer till Sverige. Det hela börjar bra, men så tvingas familjen flytta till Jordbro och där börjar verkligen segregeringen från det svenska samhället och han hamnar i den undre världen, med inbrott, rån och droger. 

Spelet är spelet

Det här är en lite speciell bok, i alla fall för mig som lever ett riktigt Svenssonliv. Jag får se en del av Sverige som jag inte alls känner, en värld som finns och blir extra levande för mig då boken är skriven av någon som upplevt det hela från insidan. Boken är fiktiv, men verklighetsanknytningen är stor då författaren Carmona själv har en bakgrund i det kriminella och vet vad han talar om.

Till en början är jag helt ärligt inte alls speciellt förtjust i boken. Det är till och med så att jag funderar på att lägga ner läsningen. Det är för mycket slang för att läsningen/lyssningen ska flyta på smidigt och samtidigt haglar det namn som jag inte får någon anknytning till. Men sen någon stan halvvägs ungefär så börjar det bli mera handling och då vävs en väldigt spännande och tankeväckande berättelse upp. Var ligger egentligen felet? Hur blir man kriminell? Fungerar de där miljonprogrammen verkligen som de ska? Ja boken väcker många tankar och jag känner att jag gärna skulle vilja sätta mig in i problematiken ännu mera.

Så jag tycker absolut att nu ska ge den här boken en chans. Den är läsvärd när man väl kommer in i den. Men var beredda på att ge den lite tid.

Spelet är spelet får 3+/5 i betyg av mig.

Tack Forum förlag för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon & Bookoutlet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar