2017-11-08

Efter Emma av Anna E WahlgrenEmma och Sara har varit vänner sedan de var små och det är en vänskap som har varit hårt knuten och trots en flytt till Göteborg för Saras del så finns banden kvar. Men så försvinner Emma en dag och Sara reser tillbaka till Gävle för att ta reda på vad som hänt henne.


Efter Emma

Oj, oj, oj säger jag bara. Den här boken var inte alls riktigt vad jag hade väntat mig. Framför allt hade jag inte väntat mig att känna så mycket som jag faktiskt gjorde och det framför allt i början av boken. Vänskapen mellan Sara och Emma är vad jag skulle vilja kalla lätt infekterad, och det utan att spoila för mycket. För det är de där vänskapsbanden som mycket av historien kretsar kring. Det finns mycket där som skapar lätta krypningar under huden, det är manipulation, svartsjuka, förtryck. Mycket bra grejer som helt enkelt passar alldeles utmärkt i en psykologisk thriller.
Tyvärr tycker jag boken tappar lite mot slutet. Det kanske hade med mina egna förväntningar att göra men jag hade helt klart velat ha ett helt annat slut och det är inte ofta jag känner så i en bok. Andan gick liksom lite ur mig när jag kom dit. Men annars är det överlag väldigt bra och jag är definitivt nyfiken på fler böcker av författaren.

Efter Emma får 4/5 i betyg av mig.

Tack Bokfabriken för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon & Bookoutlet.

2 kommentarer:

  1. Vad kul att den var så bra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är kul att hitta böcker där sidorna bara flyger förbi.

      Radera