2017-11-01

Sammanfattning av oktober

Jag ser en nedåtgående spiral. Det verkar inte bättre än att det blir färre och färre böcker lästa för var månad som går. Just nu ägnar jag kvällarna åt att se om Big Bang Theory istället för att läsa. Men det funkar det också. Förr eller senare är läslusten tillbaka och nu får det vara som det är. Här kommer i alla fall en liten summering av min läsning under oktober.

Lästa böcker:

 • Erkan Drakenbergs hemlighet - Rosengren & Svensén
 • Lappin och Lapiona - Virginia Woolf
 • Spelet är spelet - Leon Carmona och Cyril Hellman
 • Efter Emma - Anna E. Wahlgren
 • Down Under - Johan Ehn
 • Det tunna svärdet - Frida Nilsson
 • För oss är natten ljus - Christoffer Holst
 • Ondskans schaman - Michelle Paver
 • PAX: Maran - Åsa Larsson, Ingela Korsell, Henrik Jonsson
Erkan. Drakenbergs hemlighet (inbunden)Lappin och Lapinova (häftad)Spelet är spelet (inbunden)Efter Emma (inbunden)Down under (häftad)Det tunna svärdet (inbunden)För oss är natten ljus (häftad)Vargbröder. Ondskans schaman (kartonnage)Pax. Maran (kartonnage)

Ganska många böcker för åldrarna 9-12 har det visst blivit den här månaden. Relativt lättsmält litteratur för mig då med andra ord. Böckerna under månaden har varit bra - inget fantastiskt men heller inget dåligt. Bäst var nog ändå trots allt Maran för jag helt enkelt älskar dessa böcker och det var en riktigt bra tillskott till serien. Det märks att det nu börjar närma sig slutet.

Sammanfattning utifrån mina litterära mål:
 • Mitt Goodreadsmål på 175 böcker är avklarat.
 • Att minska hyllvärmarna har inte gott alls. Det trillar nämligen in så otroligt mycket böcker här hemma nu och med en läslust som är i botten så känns det ganska hopplöst just nu. Jag har inte ens koll på hur många olästa jag har just nu. Måste forska i det någon dag och se om jag kan göra ett ryck fram tills året är slut.
 • Med novellen Lappin och Lapinova anser jag mig klarat av min 3x3 utmaning. Det blev inte någon lång bok av Virginia Woolf men jag är ändå nöjd. Jag påbörjade trots allt en utan att vara det minsta intresserad och då kompromissade jag med en novell som var okej och inget mer. Hur som helst var det en rolig utmaning.

4 kommentarer:

 1. Det där ser ut som en jättetrevlig bokhög. Serien Vargbröder är jag lite småsugen på att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vargbröder kan jag absolut rekommendera. En riktigt bra serie som det nästan känns lite sorgligt att jag närmar mig slutet på den.

   Radera
 2. Vem håller i 3x3 utmaningen ellee är det nåt du gör själv ? Jag har saknat 3på3 utmaningen som hölls förr men som inte ordnas mera. Är det här nåt liknande ? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja 3x3 är något liknande 3 på tre. Det går ut på att man väljer 3 teman som man vill läsa 3 böcker i. Det ska vara lite äldre litteratur som man annars inte prioriterar i övrigt är det helt fritt. Det är Helena på Ugglan och Boken som har dragit igång utmaningen och den har sträckt sig över hela året. Väldigt trevlig utmaning.

   Radera