2017-11-07

Tematrio: Rymdgrejer i titeln

Det var hur länge sedan som helst som jag deltog i en tematrio. Men idag så tänker jag försöka få till en trio då det denna vecka handlar om rymdgrejer i titeln. Det är fritt fram att välja vilken kulturrell genre man behagar, till exempel film, tv-serie, bok, musik.

1. Maken kommer bli stolt när det första jag tipsar om är en superhjältefilm. Men nu råkar det vara så att Guardians of the Galaxy är riktigt riktigt rolig och bra. Marvel har verkligen hittat rätt när de skapat den här underbara filmen som innehåller värme, humor, action, underbara karaktärer och framför allt ett soundtrack som får en att vilja hoppa upp och dansa.

2. Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe av Benjamin Alires Sáenz kan faktiskt var en av de absolut bäst ungdomsböcker jag läst. Det är en fin berättelse om två pojkar som blir vänner och som längs vägen försöker hitta sig själva. Boken innehåller närvarande familjer vilket jag tycker saknas i allt för många ungdomsböcker och det är absolut en av de saker jag kommer ihåg med mest värme i boken. Kanske är det dags för en omläsning snart.

3. Vill man läsa en väldigt lång, väldigt annorlunda historia så tycker jag man ska ta och plocka upp Himlakroppar av Eleanor Catton. Men låt er inte skrämmas av det där långa och annorlunda för det är riktigt bra. Himlakroppar är en historisk roman som utspelar sig under en månfas i Nya Zeeland, mitt i guldrushen.

Bildresultat för guardians of the galaxyBildresultat för aristotle and dante discover the secrets of the universeBildresultat för himlakroppar eleanor catton

Så det var min trio. Nu ska jag ta och kolla runt på era och se om ni har några bra tips.

6 kommentarer:

 1. De två första känner jag så klart till, sett och läst!

  SvaraRadera
 2. Himlakroppar finns oläst i min bokhylla, så den kommer jag att läsa så småningom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är riktigt bra, även om den tyvärr är ganska så jobbig att läsa, åtminstone till en början.

   Radera
 3. Har inte sett eller läst titlarna i din trio, men har Alires Sáenz stående i bokhyllan. Himlakroppar har jag inte hört talas om, men en blir ju nyfiken när du är så där hemlighetsfull :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror man måste gå in i Himlakroppar med ett ganska så öppet sinne. Det var inte ens meningen att vara hemlighetsfull utan boken är helt klart svår att förklara. Sen är det dessutom några år sedan jag läste den så den är inte helt färsk i mitt minne.

   Radera