2016-08-05

Bokbloggsjerka 5-8 augusti

jerka11Nu är jag tyvärr inne på min sista semesterdag. På måndag drar hösten igång igen (men med lite tur blir det en kort jobbhöst för min del). Lämpligt nog handlar dagens bokbloggsjerka om just semester och hur man utnyttjar den på bästa sätt.

Vad brukar du generellt göra på din semester? Kryper du upp i hängmattan/lägger dig på stranden med en god bok och låter vardagen försvinna, eller är du mer stressad än någonsin under den här tiden? Har du något ”semesterläsningstips” att dela med dig av? Hur skulle en perfekt semester se ut enligt dig?

Jag kan tycka att det är bra att ha en blandning av alltihopa. Jag får liksom lite dåligt samvete om jag går hemma i fyra veckor utan att göra något annat än att till exempel läsa. Med blandning menar jag egentligen inte några speciellt avancerade grejer. För mig handlar semester mycket om att kunna umgås med vänner och familj. Grill- och spelkvällar är ett extra trevligt inslag. Sen är det trevligt om man kan göra någon mindre semestertripp och helt ärligt blir det nästan bäst när det är lite spontant.
Läsning ingår givetvis också. Den är i stort sett obligatoriskt.
Den här sommarsemestern har varit lyckad tycker jag trots att jag har tyckt det varit jobbig med värmen. Vi har väl egentligen i stort sett gjort precis det jag beskriver ovan även om vi kanske inte kunnat umgås så där värst mycket med familjen för semestrarna har inte legat samtidigt i år. Men annars. Givetvis har jag också läst massor. Typ 20 böcker ser i alla fall jag som en bra semesterkvot.

15 kommentarer:

 1. Verkar som en härlig semester! Vad roligt att träffa släkt och vänner och få umgås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tycker jag med. Jag umgås i och för sig ganska så mycket med min familj ändå men det blir på ett annat sätt när man är lediga tillsammans.

   Radera
 2. Så klart ingår läsning i sommarledighet:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju bästa sättet att ladda upp alla batterier inför en lång och mörk höst. Sen att läsningen alltid fyller den funktionen hör inte till saken. :)

   Radera
 3. Det låter som du haft en bra semester :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är nöjd. Synd bara att den snart är slut.

   Radera
 4. En blandning av längre tripp, dagsutflykter och hemmavistelse är perfekt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag med. Och som sagt det där med att umgås.

   Radera
 5. att slippa passa tider är fint. så mycket du har läst. semester utan läsning är ingen semester

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut är det skönt att passa tider. De få gånger vi har haft något att passa så är man nästan chockad.

   Radera
 6. Jag vill också gör något annat än att bara vara hemma, men ta det lugnt är viktigt oavsett vart jag befinner mig på semestern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja lugn och ro vill jag också ha. Massor! Det är väl det som är syftet med semester?

   Radera
 7. spontana utflykter är alltid trevligt!

  SvaraRadera