2016-08-30

Veckans utmaning: Mitt 70-tal

Jag var inte född på 70-talet. Helt ärligt var jag nog inte ens påtänkt för mamma och pappa träffades inte förrän 1980. Trots det så är det svårt att inte associera till detta årtionde av orange och brun,

När jag tänker 70-tal så förs genast tankarna till extremt fula kläder, inredning med murriga färger och musik. Jag kanske har fel för jag har ju som sagt inte upplevt det själv, men mina tankar går i alla fall dit.
Något jag tänker på lite extra är av någon anledning dansband. Dansband har jag inte på något sätt växt upp med och aldrig någonsin lyssnat på. Men pappa och jag (mest pappa) brukar tycka det är lite roligt att gå och spana in dessa extremt fula Lp-omslag när vi går på loppis. Vad sägs om dessa....

Bildresultat för dansband skivomslag 70-tal
Bildresultat för dansband skivomslag 70-talBildresultat för dansband skivomslag 70-tal

Några andra som inte direkt var snyggt klädda men som i alla fall kunde det här med att göra musik är givetvis ABBA. Jag älskar ABBAS musik, i alla fall de flesta låtar. Det har jag förmodligen blivit influerad av hemifrån det med. Och trots att musiken har sisådär en 40 år på nacken så tycker i alla fall jag att den håller ännu.

Bildresultat för abba 70 talet

Slutligen måste jag bara tänka på den sista saken som går rätt in på hjärnan när jag tänker 70-tal. Det är medaljonger på tapeter. Visst kan jag tycka det är fint med medaljonger ibland men i blandningen orange, brun och gul så blir det faktiskt inte så bra. Jag avstår nog gärna just den historielektionen även om jag annars är väldigt glad för gamla saker.

Bildresultat för tapeter 70 taletBildresultat för tapeter 70 taletBildresultat för tapeter 70 taletBildresultat för tapeter 70 talet


Veckoutmaningen sker som vanligt i sammarbet med Kulturkollo

12 kommentarer:

 1. Vi hade den där typen av tapeter i vårt kök när jag växte upp. De fanns fortfarande kvar när huset såldes 1999!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mormor hade sådana på sin toalett (nu har min morbror kvar dem) och det finns i sommarstugan. Syrran älskar den här typen av tapeter, för mig är den mest bara gruvlig.

   Radera
 2. Tapeterna var verkligen skitfula!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst var de. Måste ju vara som att leva i en instängd grotta.

   Radera
 3. Ja, den typen av tapeter kommer jag ihåg. Alltför väl :) Just det storblommiga och färgerna är jag hemskt glad om jag slipper i framtiden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig. Tyvärr har vi något liknande i sommarstugan, men där befinner jag mig inte så värst ofta (i just det rummet) och det är väl tur det.

   Radera
 4. De där tapeterna och tygerna i gräsliga färger är ju numera hårdvara bland retrofolket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, konstigt nog. Jag gillar i och för sig retro men håller mig på behörigt avstånd till just 70-talet.

   Radera
 5. Orange-brun-gul är en färgkombination som jag får rysningar av.

  SvaraRadera
 6. Å jag älskade verkligen såna där Lp-omslag. Vi hade rätt många hemma hos oss och jag kunde sitta och titta och förfasas i timmar under min barndom. Underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är onekligen något väldigt roande i dessa bokomslag. Att man vill "spöka" ut sig så är väldigt fascinerande tycker jag. Inte kan man väl på riktigt tycka det är snyggt :)

   Radera