2016-08-01

Mid-year book feak out - tag

In love with good books!:

Jag hittade en lite rolig tag på youtube hos Little Book Owl som jag tyckte kunde vara rolig att spana in och göra. Den handlar om förta halvan av årets läsning. Nu har det i och för sig gått sju månader men det gör kanske inte så mycket.

1. Bästa boken du har läst så långt under 2016?
Jag tror att jag måste svara Kraften av Siri Pettersen. Fantastiskt avslut på en riktigt bra serie. Jag var helt förtrollad av den.

2. Bästa uppföljaren du har läst så långt under 2016?
Står dig ingen åter av Anna Karolina är en riktigt bra uppföljare. Jag gillar mer och mer författarens sätt att skriva och det är riktigt bra läsning.

3. En nyutgiven bok som du ännu inte läst men som du gärna vill läsa?
Eftersom jag precis har upptäckt Alex Marwoods författarskap och är lite uppslukad av Granne med döden (fortfarande) så måste jag säga Den mörkaste hemligheten av henne. Den måste jag nog se till att läsa.

4. Det mest efterlängtade boksläppet för andra halvan av 2016?
Björnstaden av Fredrik Backman. Det är ju trots allt Fredrik Backman vi talar om här.

5. Största besvikelsen under 2016?
Ruin and Rising av Leigh Bardugo tyckte jag inte alls speciellt mycket om. Jag tyckte relativt mycket om de två första böckerna men förmodligen hade jag glömt för mycket från de tidigare böckerna så jag aldrig riktigt kom in i tredje och avslutande delen. Jag tyckte mest att den var seg.

6. Största överraskningen?
Granne med döden av Alex Marwood. Hade inga som helst förväntningar på den här boken och plockade bara upp den för att jag inte direkt kände för något annat. Denna boken kommer att ta sig in på en topp 10 lista för i år, det kan jag nästan garantera redan nu.

7. Ny favoritförfattare (antingen debut eller ny för dig)?
Jag är så tråkig så jag nämner Alex Marwood här också. Jag har i och för sig enbart läst en bok av författaren men jag lovar att det kommer mera. Och jag är övertygad om att jag kommer gilla de böckerna också.

8. Nyaste förälskelsen i en karakär?
Sniff i mumintrollen. Tänkte inte så mycket på honom under min första läsning av de fantastiska böckerna men nu så älskar jag honom.

9. Nyaste favoritkaraktären?
Hirka i korpringar. Gud vad hon växte i tredje boken och gick raka vägen till hjärtat.

10. En bok som fick dig att gråta?
Francesca av Melina Marchetta. Gud så jag grät, och som jag älskar den boken.

11. En bok som gjorde dig glad?
Takedown Twenty av Janet Evanovich. Jag blir i stort sett alltid glad av Janet Evanovich böcker men när jag läste denna så var det ett par år sedan jag sist läste en bok av henne. Därför fick just den här boken ett litet uppsving och gjorde mig lite extra glad.

12. Den vackraste boken du köpt/fått i år?
Begravd jätte av Kazuo Ishiguro. Kan möjligtvis vara den vackraste boken som jag äger.

13. Vilken bok känner du att du måste ha läst innan året är slut?
Sanningen om Alice av Kathrine Webb. Nu har den legat påbörjad så väldigt länge och jag vill ju egentligen läsa den så väldigt mycket. Snart måste jag ta tag i den.

Så det var de frågorna. Det har varit lite roligt att översätta en tag så här och jag hoppas ni är några som vill göra den också. I sådana fall kan ni väl lämna en liten länk/kommentar här så jag får se era svar också.

7 kommentarer:

 1. Svar
  1. http://www.cinnamonbooks.se/2016/08/01/mid-year-freak-out-tag/

   Radera
  2. Vad roligt att du ville göra den också. Ska spana in dina svar.

   Radera
 2. Självklart nappade jag direkt. Skriven och publicerad nu :D /Lena

  http://thebookqueens.blogg.se/2016/august/mid-year-book-freak-out-tag.html#comment

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt. Då ska jag kolla in dina svar.

   Radera
 3. Tror jag gör den också :D nu blev jag påmind om Francesco också ... kanske det vore på plats med en omröstning där :)

  SvaraRadera