2016-08-29

The Liveship Traders Trilogy

Jag blev helt plötsligt lite sugen på fantasy. Det händer ju då och då om man säger så. Problemet är att man idag möts av så mycket fantasy och det finns så många böcker som lockar och serierna är oftast jättelånga och jag glömmer bort att läsa dem någon stans mitt i och vet sen inte vad jag ska välja.

Robin Hobb är en sådan författare som jag inte riktigt blivit färdigt med. En sådan författare som jag ständigt och jämt blir rekommenderad av mina manliga vänner som nästan enbart läser fantasy-serier. Jag har fått höra att dessa böcker minsann är de ända böcker man på riktigt kan gråta till. Att de är så fantastiskt bra...

Jag har läst den första delserien The Farseer Trilogy och dem tyckte jag väldigt mycket om även om jag tyvärr inte kommer ihåg så mycket av den. Sen har jag lyssnat på första boken i The Liveship Traders Trilogy och tyckt om. Men nu funderar jag på att ta tag i den här serien igen och kanske faktiskt köpa in den. De är grymt snygga nya omslag till serien, och vissa kan man väl få köpa sig själv en födelsedagspresent. Frågan är bara om jag ska läsa om första boken (i andra serien) eller om jag ska fortsätta på andra delen. Det är ju trots allt ganska så tjocka böcker. Snyggast är det ju i alla fall att ha alla tre delarna i bokhyllan. Nu ska jag inte göra några spontanköp (kom precis på att jag ville läsa) utan ska i alla fall sova på saken. Vad tycker ni som har läst. Är de sådär vansinnigt bra som alla jag känner säger.

Ship of MagicMad ShipShip of Destiny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar