2016-08-09

Top Ten Tuesday


Den här veckan i Top Ten Tuesday är det fritt att välja mellan tidigare ämnen och listor. Kanske göra om en man tyckte mycket om eller göra någon man missat. Helt ärligt har jag missat de flesta och skulle jag mot förmodan inte missat den så har jag glömt bort att jag gjort den. Så jag väljer och vrakar med andra ord.

Min lista blir.....

10 böcker jag skulle ta med mig till en öde ö!

1. Sagan om Ringen av J.R.R Tolkien - jag har en tjock härlig bok som innehåller alla tre böckerna och den passar utmärkt att ta med sig. Många timmars läsning där.
2. En man som heter Ove av Fredrik Backman - för att ibland i sin ensamhet kan man behöva återknyta till en riktig favorit.
3. Katedralen vid havet av Ildefonso Falcones - en oläst megatjock bok i hyllan borde vara ett måste att ta med.
4. Oskyldig av Judith McNaught - en gammal goding som är läst massor av gånger säkert håller för ett par omläsningar till. Guilty pleasure!
5. A Wise mans fear av Patrick Rothfuss - ytterligare en tjock oläst bok i hyllan. Dessutom tror jag att denna är riktigt bra eftersom jag gillade del ett.
6. A feast for crows av George R.R Martin - för varför inte passa på att komma vidare i den här bokserien nu när jag är ikapp i tv-serien.
7. 10 big ones av Janet Evanovich - för jag tror att det är min favorit i serien och favoriter kan man behöva.
8. Harry Potter and the Philosopher Stone av J.K Rowling - första är bäst och en måste med.
9. Robinson Crusoe av Daniel Defoe - för vilken bok passar väl bättre på en öde ö. Vill gärna ha den i någon snygg klassikerupplaga.
10. Och så var de bara en av Agatha Christie - kanske inte bästa läsningen för en öde ö men tycker ändå att det passar in på något sätt. Får hoppas man är helt ensam på den öde ön medans man läser denna.

10 kommentarer:

 1. Många timmars läsning där :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var lite det jag var ute efter. En hel del böcker som håller att läsa ett antal gånger också.

   Radera
 2. Bra val. Själv skulle jag välja ut de tjockaste böcker jag kunde hitta ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I många av fallen är det också det jag gjort. Sen fick det följa med en del favoriter också.

   Radera
 3. Det där var ju trevliga böcker. Sagan om Ringen, En man som heter Ove och Robinson Crusoe skulle även jag kunna tänka mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att de alla passar väldigt bra på en öde ö.

   Radera
 4. Det låter om en bra lista. Fast jag hade nog petat in Främlingen/outlander av Diana Gabaldon. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det hade absolut varit en bra idé att göra. Jag har ju dessutom några böcker olästa i den serien så hade ju inte varit fel att ta någon av dem heller.

   Radera
 5. Katedralen vid havet skulle jag kunna tänka mig. och kanske skulle jag till och med få Sagan om ringen läst? äntligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. På en öde ö utan massa distraktioner passar nog Sagan om ringen utmärkt. Jag har läst den en gång och gillat även om den definitivt är maffig och ganska så tungläst. Den tillhör kategorin där filmerna är bättre än böckerna.

   Radera