2014-09-09

Främlingen av Diana GabaldonEfter andra världskriget är Claire Randall på smekmånad med sin make Frank i Skottland. Efter att varit från varandra under världskriget, Claire som armesjuksköterska, så känner de att det kan vara bra att återknyta sin bekantskap med en smekmånad. Det går inte riktigt som det ska dock för en dag upptäcker Claire en mystisk samling stenbumlingar, var av en verkar surra på något konstigt sätt. Rätt som det är befinner sig Claire på 1700-talet. Detta är början på ett stort äventyr där hon hamnar mitt i maktintriger och där den enda hon verkar kunna lita på är Jamie Fraiser.För många år sedan, före bloggen, lyssnade jag på den här boken och blev helt tagen. När jag nu då fick möjlighet att få den som ett recensionsexemplar när den släpptes på nytt så tog jag chansen för en omläsning. Det ångrar jag absolut inte och jag tycker otroligt mycket om boken även denna gång. Historiska romaner har alltid varit något för mig, när sedan lite magi, lite intriger och framför allt en hel del kärlek blandas in så kan jag inte annat än älska det.
Trots att boken är 700 sidor plus så blir den aldrig långtråkig. Det händer spännande saker hela tiden som trollbinder och driver läsningen framåt. Jag kanske inte är fullt så förälskad som jag var första gången, för en del av överraskningen har ju trots allt försvunnit. Men det gör inget för det är ändå en riktigt bra bok.

3 anledningar till varför Främlingen är värd att krypa upp i fåtöljen med:

1. Jamie Fraser är en mycket trevlig karaktär på många sätt och viss. Han är ödmjuk samtidigt som han är lite av en ung vilding. Ja det är helt enkelt mycket som tilltalar med honom. Jag brukar kanske inte attraheras av just rödhåriga karaktärer men här blir det både snyggt och sexigt.

2. Själva handlingen måste helt enkelt vara med på den här listan just för att den trollbinder som den gör och för att det hela tiden är flyt i det. Sen har jag absolut ingenting emot fenomenet med tidsresor. Det är spännande och något jag gärna själv skulle sysselsätta mig med.

3. Även Claire får följa med på den här listan. Hon är självständig och tuff. Har helt enkelt lite skinn på näsan och det är absolut hon som räddar dagen lika många gånger som männen. Plus, plus, plus för det.

Främlingen får 5/5 i betyg av mig

Fortsättningen på Främlingen heter Slända i Bärnsten och den ser jag mycket fram emot att läsa, för det har jag faktiskt inte gjort än.

Tack Bookmark förlag för recensionsexemplaret.

2 kommentarer:

  1. Läste också denna nyligen men i original. Föll som en fura och längtar efter att läsa nästa del. Om du inte sett är tv-serien inte så dum hittills heller.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte sett tv-serien än men har definitivt planer på att göra det.

      Radera