2014-09-25

Torsdagen

Så då är jag tillbaka på hotellet igen. Jag var på väg att skriva äntligen, men det är en sanning med modifikation. Det är nämligen så att jag har haft fantastiskt roligt och njutit av varenda minut av den tid jag spenderat här. Jag har fått se författare, jag har lyssnat på spännande seminarier (i alla fall två), jag har i stilla mak vandrat på mässgolvet fram och tillbaka och njutit av stämning och av alla vackra böcker.

Bäst av allt är nog ändå att jag har träffat fantastiskt många och trevliga bokbloggar och det har fikats, ätits lunch, minglats och till alla näras och käras förskräckelse ätits pizza på en libanesisk restaurang. Det är nämligen så att jag är grymt rädd för att prova maträtter som jag inte vet vad det är.

Så med andra ord, en väldigt lyckad först dag på mässan. Handlat har jag givetvis också gjort, men faktiskt inte så mycket som jag hade kunnat tro. Ändå så rinner pengarna iväg, för 50 kronor här och 40 kronor där blir tillslut ganska många pengar.

Dagens köp har helt klart varit anteckningsböcker. Jag tror att jag har inhandlat 3 stycket och ska jag vara ärlig så har jag nog ingen jätteanvändning för dem, men handla dem måste jag ändå. Sen har det givetvis kommit med en helt del böcker hem till hotellrummet. Lite roligt är ju att jag går runt bland alla nya fina böcker och lyckas ändå hamna i Erikshjälpens monter där jag handlar gamla böcker. Nåja jag tycker ju de är extra fina men ändå.

På tal om Erikshjälpen så måste jag ge dem en eloge till deras monter. Så otroligt vackert fixad så jag hade lätt kunnat gå där i en timme (yta på 3x3 meter typ). Sen var även The English Bookshops monter en riktigt trevlig överraskning. Ja, jag hade hört talas om den tidigare, men jag måste erkänna att jag blev tokförälskade i deras klassikerhylla. Där hade jag säkert kunna köpa tio titlar i olika utförande och format. Tummen upp!

Vad gäller seminarier så blev det ju som sagt bara två. Det andra jag skrev om, Författarskola för de yngsta tyckte jag var riktigt, riktigt intressant och det speglade mycket av det jag själv kan se inom mitt yrke och definitivt tips jag säkert kan använda mig av.

Jag nöjer mig faktiskt där ikväll. Nu ska jag sätta mig och gå igenom mina kassar för att ordentligt se vad jag har fått för fynd med mig hem. Sen ska jag nog faktiskt sova. I morgon bitti blir det nämligen upp ganska tidigt för ett frukostmingel hos Historiska Media.

Längtar till i morgon och hoppas att jag får träffa ännu fler av er.

Bjuder på en bild från The English Bookshop. Vill ha är det på dessa...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar