2014-09-14

En smakebit på søndag: Einsteins arvingar


Idag blir det ett sent inlägg på En smakebit på en söndag som är tillbaka hos Flukten fra virkeligheten igen efter två veckors tekniskt problem. Dagen har verkligen varit körig så det är riktigt skönt att äntligen få sätta sig ner och skriva lite.

Smakbiten är hämtad från sida 43 när Anneli precis har tagit sig till Pisa, där hon ska ta reda på vad som har hänt hennes kollega och kärlek. Att Takeo Ohashi har trillat ner från det lutande tornet ser Anneli som väldigt otroligt.

Nu var hon där. Korridoren låg mörk men ljuset blinkade igång av sig självt, och spreds, flimrigt gulrött, från mässingslampetter med smutsvita stearinljuskopior. Mattan var murrig men bleksliten mot mitten. Här och var hängde reproduktioner av renässansverk. Från några av rummen hon passerade hördes snarkningar.
Hon kom fram till rum 223 och stannade framför dörren. Den hade svarta märken av sparkar nedtill. Siffrorna lutade svagt. I springan skymtade låskolvarna. Allt var tyst. Gästen var borta och skulle inte komma tillbaka.
Anneli tog sin väska och gick sakta till sitt rum.

13 kommentarer:

 1. Perfekt smakebit för den gav mig verkligen mersmak, den vill jag läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror den kan bli riktigt bra, jag har bara lite svårt att komma in i den för tillfället. Men kul att du gillade smakbiten.

   Radera
 2. Dette var en ukjent bok for meg. Takk for smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Lite spännande låter det med någon som faller från det lutande tornet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror att det kan bli spännande och idag har jag tänkt gott ner mig i den. Så länge jag hinner i alla fall.

   Radera
 4. Svar
  1. Jag tror definitivt att den kan bli spännande. Nu när jag kommit in lite i den så gillar jag den.

   Radera
 5. Spännande med en bok som jag aldrig hört talas om :)

  SvaraRadera