2014-09-02

Top Ten Tuesday: Karaktärer som får sitta vid mitt bord


Denna veckan hos The Broke and the Bookish handlar det om karaktärer man gärna skulle ha en lunchdate tillsammans med, eller som helt enkelt skulle få sitta vid en bord.

So tell me...which characters would have sat at YOUR lunch table?


1. Jag måste ha med Hermione Granger från Harry Potter. Hon är helt enkelt den första som dyker upp i mitt huvud och jag vet att vi skulle ha spännande samtal tillsammans.

2 & 3. Fler Harry Potter karaktärer får dyka upp på den här listan. Med Fred och Geroge Weasly får man nog aldrig tråkigt och jag tycker så väldigt mycket om dem.

4. Ruth Galloway av Elly Griffiths är en karaktär som jag tror att jag skulle ha ganska mycket att samtala kring. Prata historia och arkeologi låter faktiskt kul i mina öron.

5. Lucy Pevensie ur Narnia tror jag definitivt vore en trevlig person att ha runt sig. Lojal, trevlig, artig och en tro på det goda. Måste helt klart bli bra sällskap. Sen har hon ju sett så många fantastiska saker som hon kan berätta om.

6. Jag har nämnt henne förrut men jag tror helt enkelt av Stephanie Plum skulle bli ett utmärkt trevligt middagssällskap. Dessutom äter hon förmodligen mer sötsaker än mig så jag behöver kanske inte få fullt så dåligt samvete.

7. En något udda karaktär är kanske Oliver Stone ur David Baldaccis Kamelklubben serie. Han ställer alltid upp för sina vänner och de kan lite på honom i alla väder. Och trots att han kanske inte har en mysig bakgrund så verkar han själv faktiskt ganska mysig. JA, jag vet att det låter konstigt....

8. Percy Jackson tror jag definitivt man kan ha roligt tillsammans med. Dessutom hamnar han ju alltid i "äventyr" och det gör inte mig något om jag får följa med på något.

9. Elsa ur Min mormor hälsar och säger förlåt hade jag gärna delat bord med. Jag hade gärna suttit och pratat sagor och fantasier med henne och det hela hade kunnat bli alldeles utmärkt intressant. Dessutom tycker jag kanske att hon skulle behöva någon att sitta tillsammans med.

10. Avlutar där jag började, för jag hade faktiskt också väldigt gärna haft Luna Lovegood vid mitt bord. Det är den karaktär som jag nästan tycker får för lite utrymme i böckerna och jag gillar henne väldigt mycket. Hon ställer alltid upp, hon vågar stå på sig själv och vara den hon är och det är något jag gillar.

2 kommentarer: