2014-09-26

Fredagen del 1

Jaha då var snart fredagen också slut och med lite sorg i hjärtat inser jag att halva mässan redan är avklarad. Men även denna dagen har varit helt fantastisk och jag har faktiskt två dagar kvar att njuta av.

Tyvärr började kanske inte dagen idag på allra bästa sätt. Egentligen skulle jag varit på bloggfrukost på morgonen men av olika anledningar så blev det inte av. Därav så hade jag lite dåligt blodsocker, (trots köpemacka) och så var jag väldigt trött på morgonen. Men med lite chokladboll i magen så var det snabbt avhjälpt.

Idag har det bara blivit ett seminarium (Dystopi eller utopi) trots en hel lista. Men jag tyckte definitiv att Ursula Poznanski och Maths Cleasson var väldigt intressanta att lyssna till. Framför allt blev jag lite extra sugen på att läsa Maths Cleassons böcker om Linux. När de beskrev böckerna som lite Harry Potter fast i rymden så blev jag givetvis väldigt nyfiken. Av Poznanskis böcker är jag nog lite mera sugen på att läsa Saeculum även om här pratades det mest om Sveket som är första delen i en triologi som hon har skrivit.

UttagningenKristallstaden

Jag har också bara hunnit med ett monterprogram under dagen. Det var Att bygga ett eget universum med Maria Turtschaninoff, en finsk fantasyförfattare. Hennes bok Maresi lät definitivt intressant och kan eventuellt bli till ett inköp på söndag, lite beroende på hur mycket andra böcker som inhandlas.


Sen var det dags för dagens höjdpunkter som jag ju har skrivit om tidigare. Men nu finns i alla fall Britt-Marie var här av Fredrik Backman, samt Stackars Pettson av Sven Nordqvist.

Efter dessa signeringar var det dags för en välbehövlig lunchpaus och jag hade turen att pappa var uppe i Göteborg med jobbet så det blev en trevlig lunch tillsammans med honom. Jag kunde också skicka med honom ett par kassar böcker hem så har jag lite mindre att släpa på på söndag.

2 kommentarer:

  1. Har precis läst Maresi ( finns på bloggen ). Den är absolut läsvärd. Jag har redan skaffat de andra böckerna i serien. Den är dock fristående så man läser dem i den ordning man vill.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att Höra. Jag blev absolut nyfiken då hon läste ett lite utdrag ur prologen för oss.

      Radera