2014-09-30

Ett viktigt inlägg om en väldigt viktig bok


Av Boktjuven fick jag under mässan reda på att Brottsoffermyndigheten stod och delade ut en bok till alla människor som arbetar med barn. Detta var en bok som vänder sig till barn så att de vågar berätta om det är något i deras närhet som skrämmer dem. Barn ska alltid ha någon vuxen som de vågar vända sig till om det är något som är fel. 

Boken i fråga är ritad och skriven av Stina Wirsén och är fantastisk på alla sätt och vis, men då framför allt som ett stöd för barn som har det svårt. Den handlar om liten som inte har det så lätt hemma. Det bråkas och skriks. Liten är glad på förskolan och när hen är hos Någon men hemma är det inte lika bra. En dag tar Liten mod till sig och berättar för fröken.

Vill man veta mer om detta projektet eller om ni jobbar med barn så rekommenderar jag er att gå in och kolla på Brottsoffermyndighetens hemsida eller på jagvillveta.se

2 kommentarer:

 1. En viktig bok som jag hoppas gör så stor nytta den bara kan. Är också stolt ägare till en och skrev om den idag.
  Blev glad över att de faktiskt satsar såpass på projektet att den delas ut gratis och även ligger på nätet för alla att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag är fantastiskt bra gjort av dem. Jag tycker också att Stina Wirsén ska ha en eloge för boken för den är precis rätt.

   Radera