2014-09-02

Veronica Mars: The Thousand Dollar Tan Line av Rob Thomas och Jennifer GrahamVeronica Mars är tillbaka för att lösa brott. Hon flyttar tillbaka till Neptune och börjar driva sin pappas detektivbyrå medans han är konvalescent. Affärerna går dock trögt. Enda till en flicka försvinner från staden mitt under vårlovet då alla college-studenter invaderar staden. Veronica får uppdraget och ger sig med livet som insats ut på jakt efter flickan.Vad ska man säga egentligen om den här boken. Den är bra. Den känns också lite avig att läsa. Detta kanske först och främst för att man är van vid serien. Fast efter ett litet tag känns det faktiskt som om man släpper känslan av att det är en bok man läser och helt plötsligt är det som om jag sitter och tittar på ytterligare ett serieavsnitt eller ytterligare en film. Boken utspelar sig direkt efter första filmen (nåja det har väl gått någon månad). Det känns så skönt att knyta an till karaktärerna igen och faktum är att man på något sätt lär känna Veronica ytterligare lite bättre faktiskt. Man får tillgång till hennes tankar och upplevelser på ett helt annat sätt än i serien. I serien verkar hon hela tiden väldigt orädd och tuff medans hon i boken blir lite mera mänsklig. Det är egentligen bara en sak som jag stör mig lite på med boken - jag hade velat ha mera av Logan. Vill ni veta varför så kan ni läsa här.

Sammanfattningsvis kan jag lugnt påstå att jag gillar det här och jag vill ha mer, både i bok och i filmväg.

3 anledningar till varför Veronica Mars är värd att krypa upp i fåtöljen med:

1. Jag måste helt enkelt börja med Logan. Nu så där en vecka efter har förälskelsen lagt sig något men jag gillar karaktären. Nu är han ju tyvärr inte med så där jättemycket i boken men det lilla han är med får mitt hjärta att bulta.

2. Veronica växer för mig i boken. Jag gillade henne innan men nu lite mer. Jag skulle gärna vilja ha hennes hjärna för att själv kunna lista ut kluriga gåtor och problem.

3. Själva deckargåtan är både underhållande och spännande. Det är lite av en pusselgåta över den som definitivt gillas hos mig. Dessutom gillar jag att den här deckargåtan bara är en liten del av hela problemet. Neptune som stad är korrupt och dålig på så många sätt och att hon samtidigt måste slåss med detta förhöjer definitivt historien. Och dessutom lockar det till en fortsättning.

The Thousand Dollar Tan Line får 5/5 i betyg av mig. Jag gillar det här och vill ha mer.

Spana in serien om ni inte läst den tidigare.


4 kommentarer:

  1. Kul att du också gillade den. Saknade också Logan men med tanke på när boken utspelar sig så hade det varit ologiskt om han var med mer. Håller med det mesta du skriver, känns skönt att veta att det är iaf en bok till planerad. Sedan är frågan om man kan se Dick Casablancas spinoffen här i Sverige på något sätt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den där Casablancas spinoffen har jag också hört lite om och det hade definitivt varit något att se. Borde ju gå på något sätt tycker man.

      Radera