2015-09-07

Älskaren från huvudkontoret av Camilla GrebeEmma har en väldigt hemlig relation tillsammans med Jesper. Anledningen till att den är väldigt hemlig är att Jesper är högste vd för klädföretaget där Emma jobbar och han befinner sig ofta i medias blick. Men så en dag bara försvinner Jesper, och en hel del andra tragiska saker börjar hända i Emmas liv.
Peter är polis och två månader efter att Jesper försvinner för Emma så får han och hans kollegor utreda ett mord på en ung kvinna i Jesper Orres hus. Sakta men säkert börjar händelseförloppen vävas samman på det mest otippade sätt.

Älskaren från huvudkontoret

Det här var första boken jag läste av Camilla Grebe och det var en positiv bekantskap. Jag gillar hur hon lyckats väva ihop ett gäng ganska deprimerande karaktärer och gör det till en spännande och lite annorlunda deckarhistoria. Visst har vi Peter som är den klassiska polisen i svensk kriminallitteratur, men vi har också Hanne som är beteendevetare och kommer in i polisgruppen för att hjälpa till och hon är förmodligen den karaktär i boken som jag gillar allra bäst, just för att hon är ganska så udda.
Själva deckargåtan är absolut intressant och drivet i händelserna går framåt, inte på ett rasande sätt utan mer lugnt och stilla, men utan att det blir för långsamt. Det är ganska så mycket psykologi och mycket beskrivs utifrån tillbakablickar och funderingar.

3 anledningar till varför Älskaren från huvudkontoret är värd att krypa upp i fåtöljen med:

1. Kanske just för att jag upplever historien som lite annorlunda och lite ny. Visst, samma mallar används men ändå nytt tycker jag .

2. Väldigt uppfriskande med en kärleksrelation med personer som befinner sig i den sena medelåldern. Och då pratar jag inte om Emma och Jesper som båda är unga.

3. Inuiterna benämns ganska så mycket i den här berättelsen. De fungerar egentligen som en helt orelevant detalj, men jag har en tendens att gilla sådana detaljer och jag blir nyfiken och vill veta mer.

Älskaren från huvudkontoret får 3/5 i betyg av mig.

Tack Wahlström & Widstrand för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris, Bokus och Cdon.

2 kommentarer: