2016-01-13

Julläsningen 15-16 Sammanfattning

Jag höll alldeles på att glömma att idag är dagen då det är dags att summera sin julläsning, ni vet den där lilla utmaningen/tävlingen som Mia på Mias bokhörna har hållit i. Det har varit en väldigt trevlig utmaning även om jag inte på långa vägar har hunnit läsa allt det där jag ville läsa. Men några sidor har det i alla fall blivit så jag får väl anse mig nöjd.

Den första boken jag läste var Eldtronen. Detta är andra delen i Kane-krönikan av Rick Riordan och en mycket trevlig läsning. Jag älskar det mesta Riordan skriver och denna var betydligt bättre än första delen i serien.

Efter det kom turen till Vikingablot av Catharina Ingelman-Sundberg. Tyvärr en ganska så seg bok som tog betydligt längre tid att läsa än vad jag hade räknat med.

Påbörjade Jewels of Manhattan av Carmen Reid. Men det blev inte så mycket läst i den av någon anledning. Fel bok vid fel tidpunkt helt enkelt så jag gick snabbt vidare till...

... The Pirates wish av Cassandra Rose Clarke. Denna var betydligt bättre och jag gillade den väldigt mycket. Boken är andra delen i en serie som handlar om en piratflicka och en lönnmördare som tvingas att arbeta tillsammans.

Lönnmördare av Jerker Hultén var nästa bok jag tog mig an. Min recension av den kom upp för någon dag sedan och jag gillade den mycket. Fantasy för bokslukaråldern. Det blir ju så bra.

I den här vevan lyssnade jag klart på Harry Potter and the Goblet of Fire av J.K Rowling. Finns inte så mycket att säga om det förutom att jag tycker den här boken blir bättre och bättre. Jag kan liksom knyta ihop ledtrådar och idéer ännu mera nu.

Jag fortsatte hålla mig bland barn- och ungdomslitteraturen och läste Sagan om Turid: Kungadottern av Elisabeth Östnäs. En bra bok om vikingakulturen i Sverige. Kryddat med lite magi så gillar jag såklart boken.

Sen blev det en liten visit i Sookie Stackhouse serien. Bok 12 och näst sista är Deadlocked. Tyvärr var jag en aningens besviken på just den här boken i serien. Men jag måste läsa sista delen snart och se hur den slutar.

Svensk deckare och en ganska så otäck sådan i form av Den nionde graven av Stefan Ahnhem blev det näst. Riktigt bra tyckte jag att den var och är definitivt sugen på att läsa Ahnhems andra bok. Lovar att försöka skriva en recension på denna snart. Jag på många av de andra också för den delen.

Sen återknöt jag bekantskapen med Janet Evanovich och läste lite om Stephanie Plum i Takedown Twenty. När man skrattar högt rakt ut redan på sida 2 då kan det inte bli fel. Tänk er själva att en giraff springer förbi er när ni står och köper förfalskade handväskorna ur bagaget i en bil. I centrala Trenton, New Jearsey dessutom.

Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr är helt klart den bok jag läst under denna perioden med det i särklass vackraste språket. Dessutom en riktigt bra historia. Så fin... Läs den...

Påbörjade i samma veva som Ljuset vi inte ser Askfödd av Sabaa Tahir. Hann dock inte läsa så många sidor i den förrän jag bestämde mig för att den skulle jag minsann spara till vår resa.

Under hela perioden har jag också lyssnat på Harry Potter and the Order of the Phoenix av J.K Rowling. Så klart!!! Jag är inte riktigt färdig med den än, men en bra bit har jag hunnit i alla fall.

Och så avslutar vi där vi började, med en Rick Riordan bok. Dödens port är den bok som får avsluta det här läsmarathonet. Jag har inte hunnit så speciellt långt, men jag vet att det kommer bli bra, hur som helst.

Alla dessa böcker leder upp till en summa av 4183 sidor. Det får jag nog ändå anse mig nöjd med. Och ska jag då kanske utse en liten vinnare bland de här böckerna så får nog priset delas lika mellan Takedown Twenty och Ljuset vi inte ser. Men jag har läst många bra böcker och jag har framför allt nästan enbart lustläst. Så det är den stora bonusen. Plus att jag har hunnit avverka några recensionsexemplar i samma veva.

Vikingablot
Sagan om Turid. KungadotternDeadlockedDen nionde gravenTakedown TwentyLjuset vi inte ser
AskföddDödens portHarry Potter and the Order of the Phoenix

Mia vill gärna veta mailadressen om man nu skulle råka vinna något. Den är plu03aps@msn.com
Så nu får jag hoppas på tur och hoppas att Mia gör om detta nästa år också.

12 kommentarer:

 1. Oj oj du har hunnit med supermycket, jag har Ljuset vi inte ser och ska snart ta mig an den.
  Väldigt bra sammanfattning

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man stolpar upp det så här så ser det helt plötsligt väldigt mycket ut. Ändå har jättemycket tid försvunnit till allt annat man måste göra i julhelgen. Men jag är nöjd, och kul att du gillade sammanfattningen.

   Radera
 2. Imponerande! Vad härligt att också behålla sin läslust. Jag själv är nog mest sugen på Ljuset vi inte ser av dessa :) Tycker du har gjort en fin sammanfattning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Ljuset vi inte ser kan jag absolut rekommendera.

   Radera
 3. Blir sugen på fortsättningen av Riordan. Har läst den första i den serien. Sagan om Turid försöker jag övertala dottern att vi ska läsa, men hon nappar inte. Jag får läsa den själv!
  Sista Sookie-boken har jag också kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Riordan är ju så bra. Jag älskar hans böcker. Turid, tycker jag absolut att du ska läsa.

   Radera
 4. Wow, du har ju läst otroligt mycket och dessutom många böcker som verkar supertrevliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de flesta böckerna har varit riktigt bra. Visst känns det som om jag har läst mycket men det är ändå ungefär som en normal månads läsning. Har ju inte läst speciellt mycket mer än vad jag brukar.

   Radera
 5. Oj vad mycket du har läst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det verkar så, men jag tycker inte jag har läst mer än vanligt.

   Radera
 6. Snyggt jobbat! Du har läst många intressanta böcker. Jag är sugen på att läsa Ahnhem. Däremot var jag inte lika förtjust i The Pirate's Wish som du. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahnhem tycker jag du ska spana in. Riktigt bra och jag känner personligen att jag nog måste läsa mer av honom.

   Radera