2016-01-01

Statistik del 2: Bloggandet

books reading best-seller covers writers novels literature bookmark bookling inspiration motivation book cover:

631 inlägg gjorde jag under 2015. Det är inte fullt så många som jag gjorde under 2014 men det är ändå nästan ett snitt på två stycken per dag. Så ett konsekvent blogg år med andra ord. Eller konsekvent är väl synd och säga med tanke på att jag under november enbart bloggade 10 gånger till skillnad från juli månads 88 gånger. Helt sinnesjukt mycket bloggande mitt i sommarledigheten.

Bäst har ni tydligen gillat min recension av Livet efter dig av Jojo Moyes som har fått hela 1318 sidvisningar och för mig är det alldeles enormt mycket. Det är typ 1000 fler sidvisningar än nästa recension som är Lycke av  Mikaela Bley. Över lag verkar det dock som om det är mina recensioner som ni helt läser och det hade jag egentligen noll koll på. Men det är väldigt roligt och något jag ska försöka tänka på lite på i framtiden. Då kanske jag skulle kunna bli lite bättre på att faktiskt blogga om alla böcker jag läser.

För recensionsskrivandet är tyvärr något som blivit lite lidande, i alla fall nu i slutet av året. Och jag vet ärligt talat inte varför. Det får kanske ta och bli ett nyårslöfte för mig nu under 2016.

Bokmässan var givetvis en höjdpunkt för mig personligen när det gäller bloggandet och bokvärlden. Det är så fantastiskt roligt att vistas där uppe  Göteborg under dessa dagar. Titta på människor, möta andra bloggare, lyssna på författarsamtal och köpa på tok för mycket nya böcker. För böcker har jag defintivt införskaffat massor i år också. Det kanske skulle stått med i ett tidigare inlägg men eftersom jag glömde det så kan jag konstatera här att under 2015 har jag köpt/fått 147 böcker om jag har räknat rätt. Många av dem är faktiskt också lästa då det varit recensionexemplar. Och för er som läst mitt inlägg om hur många böcker jag läst kan säkert se att jag har läst mer än vad jag köpt/fått. Det är nog första gången. Sen har jag faktiskt rensat en del också. Så yeah för ig.

En annan trevlig och uppskattat sak på bloggen under året har varit de utlottningar och små tävlingar jag har haft. Allra bäst var tävlingen/utmaningen jag höll i under februari månad som jag kallade #hyllvärmare2015 eller Ta kontroll över bokhyllan. Ni var många som deltog och det lästes massor av hyllvärmare under februari. Jag tror nästan att jag kan lova att det kommer att komma en favorit i repris någon gång under året. Om det blir i februari kan jag inte riktigt lova.

Slutligen vill jag tacka alla ni fantastiska människor som har tittat in här (även när jag var frånvarande i november). Jag vill tacka för alla kommentarer, alla glada snälla människor som jag har fått äran att stöta på i och med bloggandet och för gemenskapen. Mer av det under 2016 hoppas jag på. Alla förlag och trevliga förlagsmänniskor förtjänar också ett tack för att jag får läsa era böcker och för att ni uppskattar det jag skriver om. Sist också de författare som jag på något sätt har kommit i kontakt med. Så jäkla roligt alltså....

6 kommentarer:

 1. Hyllvärmarutmaningen kommer jag definitivt att delta i när du kör den igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt. Jag tyckte själv att den var väldigt roligt och framför allt väldigt nyttig.

   Radera
 2. Jag ser fram emot att fortsätta följa din blogg under 2016! Gott nytt bloggår!

  SvaraRadera
 3. Gillade verkligen din hyllvärmarutmaning så hoppas den blir en i år också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas och tror jag också att det kommer bli. Men riktigt när det blir kan jag inte svar på i dagsläget. Vi reser nämligen bort lite i januari så vet inte om jag hinner förbereda tills februari.

   Radera