2016-01-18

Tematrio: Dystopier och annat elände

I dagens tematrio så har turen kommit till eländet. Denna veckan vill Lyran att vi berättar om tre bra dystopier. Med tanke på att dystopier inte riktigt är min grej så får vi se hur det ska gå:
Ge mig tips på tre bra dystopier (bred definition, postapokalyps går lika bra)!

1. Divergent av Veronica Roth är faktiskt en dystopiserie som jag tyckte mycket om. Den var fängslande och hade starka karaktärer med stark utveckling. Och trots vissa sega stycken i tredje boken så måste jag säga att den nog blev favoriten. Författaren fick till ett riktigt bra slut.

2. Hungerspelen av Suzanne Collinskan man ju säga vad man vill om. Jag gillade första boken. Sen gick det tyvärr utför. Men så finns det ju filmerna också och dem tycker jag vansinnigt mycket om.

3. Cinder av Marissa Meyer har jag ju också läst. Den var absolut helt okej och lite lagom underhållande. Fantastisk - nej! Bra - ja!

Som sagt, det där med dystopier är inte riktig min grej. Håller mig hellre till fantasy. Jag kan inte riktigt säga själv var skillnaden ligger för, hur jag kan älska den ena genren och helst undvika den andra. Jag har många gånger försökt reda ut det för mig själv men jag lyckas inte. Och sådana där dystopiska klassiker som 1984 har jag provat läsa, men det går helt enkelt inte. Jag tycker enbart att det är tråkigt.

14 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag tycker att de är jättebra. Av någon anledning passar nog dystopier bättre på film för min del.

   Radera
 2. Hungerspelen är den enda jag läst av de här tre.Dystopier är inte riktigt min genre heller.

  SvaraRadera
 3. 1984 är en mycket bra bok, som nog kan lära oss en hel del om samhället och makten. Inte minst när det gäller detta med nyspråk. Varför byts vissa ord ut i det offentliga samtalet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är säkert jättebra på sitt sätt, men jag kommer liksom inte in i den de gånger jag har gett den ett försök. Och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är.

   Radera
 4. inte min genre heller. 1984 är läst men jag har inte läst någon av de serier som du nämner. känner väl igen dem från andra bloggar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de andra är ju minst sagt ganska så stora ungdomsböcker. Men som sagt så är dystopier inte riktigt min grej, och ingen av böckerna ovan skulle jag någonsin få för mig att läsa om igen.

   Radera
 5. Det är väl tyvärr så med många serier att kvaliteten sjunker i takt med antalet böcker... Har inte läst Hungerspelen men är inte heller väldigt sugen på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, serier har verkligen en tendens att bli så. Framför allt tycker jag ofta att det är så med en mellanbok.

   Radera
 6. Jag har läst i alla fall första boken i alla tre och Hungerspelen har jag läst hela. SJälv tyckte jag nog nästan bäst om sista delen i den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sista delen i Hungerspelen kan jag väl ändå säga är så där. Andra boken däremot var så dålig så det drog ner känslan på hela serien.

   Radera
 7. De två första serierna har jag läst och gillar mycket, den sista har jag bara läst första boken än så länge, men den var grymt bra så jag ser fram emot resten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är uppenbarligen dystopier något för dig. Jag klarar mig som sagt var utan dem.

   Radera