2016-01-08

Bokbloggsjerka 8-11 januari

jerka11Så äntligen är Annika tillbaka med bokbloggsjerkan. Det har varit tufft att fylla fredagarna med något lika roligt. Idag handlar det om löften, och jag lovar det blir (nog) det sista inlägget om mina bokliga nyårslöften.

Har du avgett några nyårslöften när det gäller läsning, böcker, författare etc.?

Ja, jag har gett mig själv massor av utmaningar och löften precis som vanligt. Hela inlägget med mina löften kan ni hitta här. Men för er som inte orkar klicka er vidare så går de först och främst ut på att minska antalet olästa böcker som jag har här hemma i bokhyllan. En vecka in på det nya året så ligger jag redan på minus och det låter ju lovande inför resten av året.
Jag vill också avsluta några serier som jag håller på med, eller i alla fall läsa i kapp. Sen vill jag knyta bekantskap med några nya författare, och återbesöka gamla godingar. Lite klassiker är ju heller inte fel att läsa, och så ska jag läsa minst 75 böcker.
Som om inte allt det räckte så har jag hoppat på ett antal utmaningar, bland annat kaosutmaningen och En världsomsegling på 366 dagar. Så jag har helt enkelt inte tid med något annat än att läsa böcker i år. Inte för att det är någon speciellt stor skillnad mot hur det brukar vara.

23 kommentarer:

 1. Det var kul utmaningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror nog att det kan bli bra. Så här i början av året är man så taggad på allt man ska läsa.

   Radera
 2. Det låter som bra och roliga utmaningar men precis som du säger ska man kunna genomföra alla också och då kanske man bara ska sitta och läsa resten av året. Men det blir säkert bra, du kommer säkert klara av det! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir säkert bar hur det än blir med alla de där målen.

   Radera
 3. Världsomseglingen låter rolig så den ska jag kolla upp. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag du ska göra. Nu glömde jag nog länka den men det är Johannas deckarhörna som håller i utmaningen.

   Radera
 4. Jag vill också återuppväcka bekantskapen med gamla favoriter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att det är väldigt nyttigt. För ofta är det så många nya man vill hinna läsa så man glömmer lite bort de gamla som man har älskat så mycket.

   Radera
 5. Här ska det oxå minskas olästa men det går inte så bra när jag börjat läsa massa e-böcker, vilket är olästa böcker som varken syns eller tar plats... Hehe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lite samma problem. Har i år läst två e-böcker och en vanlig bok och fått hem två nya. Den matematiken brukar vara ganska så typisk för hur mitt läsande ser ut. Men jag har många dagar på mig att ändra beteendet.

   Radera
 6. Det är lätt att gamla favoriter får stå tillbaka när man hela tiden hittar nya godbitar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och det är lite sorgligt. Så i år ska jag försöka läsa några av de där författarna jag brukade gilla.

   Radera
 7. Det är faktiskt lite tråkigt att de där gamla favoritförfattarna blir stående olästa i hyllan, bara för att det kommer så mycket nytt som lockar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag håller med dig. Som vanligt får man väl skylla på för lite tid för att läsa allt man skulle vilja.

   Radera
 8. Alltid skönt att minska på antalet olästa böcker hemma. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir smått stressande när de överstiger 100 strecket.

   Radera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 10. Minska antalet böcker i min egna bokhylla är ett av mina mål för i år, så heja heja oss :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där heja, heja lär behövas... I alla fall för min del.

   Radera
 11. Jag har alldeles för många hobbies så ibland tycker jag inte att jag hinner med läsandet så som det sig anstår en bokbloggerska... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är jag lika dan. Jag är vad jag brukar kallar en manisk periodare. Periodvis gör jag inte annat än att läser. Ibland är det träning, ibland är det något annat. När jag fastnar i en hobbie så går jag liksom all in.

   Radera
 12. Jag ska också vara med och segla! Ska försöka kombinera detta med att plocka böcker ifrån min egen bokhylla där det trängs massa fina böcker som ännu är olästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också mest tänkt plocka från min egen bokhylla. Jag tror i alla fall att jag besöker ganska många så olika länder när jag läser även om jag nästan enbart läser amerikanska, engelska eller svenska författare. Sen läser jag ju mycket fantasy och reser därför till än så länge ganska så okända platser.

   Radera