2016-01-14

Veckans bokbloggsfråga v 2

Veckans bokbloggsfragaHar lite tid över nu på morgonen (vad har hänt den senaste veckan?????) och tänkte därför passa på att svara på veckans bokbloggsfråga som Carola på Barnboksbloggen håller i.

Finns din blogg med i sociala medier, så som Facebook, instagram eller twitter? Vad använder du de sociala medierna till, att göra reklam för bloggen, skaffa nya läsare eller interagera med läsarna genom diskussioner, tävlingar eller annat?

Jag tror jag får ta och svara nja på den här frågan. Jag har i och för sig ett twitterkonto som är knutet till bloggen, men förutom att mina inlägg länkas dit så är jag faktiskt ganska dålig på att vara aktiv på twitter. Det är lite synd för jag tycker samtidigt det är kul. För egentligen är det ju på twitter som man lättast kan få till en direkt dialog med er andra bloggare.
De böcker jag läser och andra boklika saker dyker ganska ofta upp på mitt instagramkonto. Detta är dock inte ett konto som jag har kopplat till bloggen utan det är lite mer av ett "privat" konto med bilder av allt annat som också händer i mitt liv. Instagram och jag är dock väldigt bra vänner för det mesta. Det är den sociala media där jag håller mig mest uppdaterad och som jag är relativt flitig med att posta bilder. Dessutom har jag så många av er läsare som vänner där och det är ju hur kul som helst.
Och så facebook. Även här har jag ett privat konto, men har många gånger funderat på att ha ett kopplat till bloggen också. Jag har bara aldrig blivit färdig att sätta mig in hur jag ska lösa det rent tekniska. Inte för att jag tror att det är så svårt, men jag har aldrig blivit färdig till att pula med det. Men jag ska, någon gång, i framtiden....
Jag ser sociala medier som ett bra sätt att faktiskt göra lite reklam för sig själv. Det är ju inget fel i att gärna vilja ha läsare till sin blogg. Jag tror mig i alla fall veta att jag skärper mig lite extra i det jag skriver när jag vet att det är någon som faktiskt läser vad jag skriver. I de där helt privata anteckningsböckerna jag har kan språket och ibland även stavningen nämligen se ut lite som hejcon bacon... Sen är det ju ärligt talat himla roligt att få läsare och kommentarer.

Det blev visst ett himla långt svar. Men vad gör väl det, i alla fall om ni orkar läsa allt mitt svammel.
Ha det bäst...

14 kommentarer:

 1. Håller med om att man skärper sig lite när man vet att man har läsare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller också med om det. Det blir som om man inte längre skriver för sig själv, utan även för andra.

   Radera
  2. Och man vill ju gärna vara sitt bästa... i alla fall jag.

   Radera
 2. Instagram tycker jag är väldigt roligt och smidigt att bara lägga upp en bild. Kul när folk kommentera också och man kan prata om gemensamma intressen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Tyvärr är jag själv vansinnigt dålig på att kommentera.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Twitter har jag aldrig prövat på. Är det enkelt att använda ihop med bloggen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad kommer ihåg så är det enkelt att använda ihop med bloggen. Jag klickade förmodligen i någon liten funktion när jag startade mitt twitterkonto och sen har jag inte gjort något annat.

   Radera
 5. Min blogg har bara en Facebook-sida, men jag har börjat fundera på Instagram också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instagram är väldigt trevlig, kanske just för att det är så himla lättillgängligt.

   Radera
 6. Haha, "hejcon bacon" vilket härligt uttryck! Men ja, sociala medier är verkligen ett bra sätt att marknadsföra sig. Är som du lite mer privat och personlig på min instagram, så där blandas bokiga ting med bilder på mina katter och allt möjligt annat krams. Men det är mysigt tycker jag! Är även där som jag har flest följare så måste ju göra något rätt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förmodligen fler följare på twitter av någon konstig anledning, men instagram gillar jag helt klart bäst.

   Radera
 7. Instagram tycker jag om och det är även roligt, så smidigt och lätt att få upp bilder.

  SvaraRadera