2016-01-27

Takedown twenty av Janet EvanovichStephanie Plum har i uppdrag att leta reda på uncle Sunny Sunucchi. Han står inför rätta för att ha kört över en annan gangster, inte bara en utan två gånger. Men som vanligt är det inte helt lätt att leta reda på en maffiaboss i Trenton. Framför allt inte när berörda maffiaboss är omtyckt av hela befolkningen och dessutom skyddas av dem.
Samtidigt som Stephanie och hennes minst sagt udda medhjälpare Lula letar efter Sunny så springer det en giraff lös på gatorna. Hur kan ingen ha sett en giraff i en storstad i New Jersey?
Som vanligt är dessutom Stephanies kärleksliv en aning förvirrat och komplicerat. Det blir lätt så när man umgås med två sexiga, megaheta killar.

Takedown Twenty

Som jag har älskat Janet Evanovich böcker genom åren. Jag har liksom slukat titel efter titel och köpt hem dem så fort det släpptes nya. Men så började jag bokblogga och möttes av så otroligt många nya spännande böcker så jag glömde bort den där älskade bountyhuntern och hennes män. Tur då att jag råkade snubbla över en av de nya böckerna på bokmässan i år. Och tur att jag nu äntligen har kommit vidare i serien.
Och kanske är det ärligt talat lite bra att vi tog en liten paus Stephanie och jag för nu helt plötsligt skrattar jag högt igen. Skämten känns nya och fräscha och inte som om jag har läst om dem innan. Visst händer det fortfarande att en och annan bil blir till molekyler och viss är Lula helt (ursäkta uttrycket) jävla galen, men jag älskar varenda minut jag läser. Förmodligen hade jag kunnat sätta mig ner och sträckläsa nummer 21 och 22 nu med en gång också.

3 anledningar till varför Takedown twenty är värd att krypa upp i fåtöljen med:

1. Lula!!! När Lula presenterades i de första böckerna var jag ganska så avigt inställd till denna donna som klär sig i åtsmitande spandex i storlek S trots att hon är vad man skulle kunna kalla en stor vacker svart kvinna. Men hur kunder jag ärligt talat inte gilla henne....??? Mer egoistisk, underbar karaktär får man nästan leta efter. Man kan räkna med att något galet kommer definitivt att hända när Lula är i närheten, och det är utan konkurrens alltid Stephanie det händer.
The dog made a move toward us, and Lula and I turned tail and ran. Lula missed a step, crashed into me, and we rolled ass over teakettle down the staris, landing in a heap on the foyer floor. "Lucky I ended up on top of you, or I might have hurt myself, Lula said. 

 2. Ranger är en av de där båda männen i Stephanies liv och förmodligen den bokkaraktär som är allra, allra sexigast. Det finns liksom ingen annan. Så lite hetta kan man absolut räkna med när man läser.

3. Giraffen! På riktigt, hur kan man komma på att det ska springa runt en giraff i storstan utan att någon verkar ha sett den. Att sen Lula döper den till Kevin och försöker mata den med isbergssallad gör ju det hela ännu mera roligt. För er som tycker att det låter löjligt och överdrivet med en giraff. Ni har alldeles rätt för det är precis vad det är. Det är det som gör det så vansinnigt sjukt roligt. Och jag vet att jag har dålig humor...

Takedown twenty får 4/5 i betyg av mig.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

2 kommentarer:

  1. Jag har precis läst 21:an och håller med dig - Plums äventyr är sjukt roliga, men jag har märkt att jag behöver pausa mellan läsningarna för att uppskatta dem mer. Älskar Lula!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det stämmer det där med att pausa lite. Skämten känns lite nya igen då.

      Radera