2016-10-06

Fluff

Jag har de senaste dagarna/veckan haft väldigt svårt för att bestämma mig för vad jag verkligen vill läsa. Har till och med varit rädd för att jag är på väg in i en liten lässvacka. Precis fel tidpunkt för just det nu... nu när jag har vad som känns som oändlig lästid. Men problemet har nog varit vad jag läst. Fantasy verkar inte riktigt vara rätt medicin nu även om jag väldigt gärna vill läsa The Mad Ship. Inte ens Christie fungerade på ett fullt tillfredsställande sätt. Men så råkade jag plocka upp The Jewels of Manhattan av Carmen Reid och helt plötsligt på absolut ingen tid alls har jag läst 80 sidor. Det här är en bok som verkligen kan kallas fluff - New York precis innan jul, romantik, tanken på att stjäla juveler, systerskap och allmänt puttinuttigt. Tydligen precis vad jag behöver just nu.


Sen kan jag inte låta bli att tycka att det känns lite fel att läsa om jul redan nu, men det har nog mycket med de där hormonerna att göra som säger till mig att göra det så mysigt omkring mig som bara möjligt. Och jul är ju just det - mysigt. Vi pratade om fenomenet att boa precis innan jag gick hem från jobbet. Det är en helt ny känsla för mig, det här att vilja göra allt varmt och mysigt och hemtrevlig runt omkring mig. Tydligen är jag inte helt ensam om de här känslorna för vi fick oss många goda skratt där inne i fikarummet.

Så nu är problemet förmodligen att jag behöver fler böcker av det här slaget. Det är inte direkt den genre jag köper på mig allt som oftast. Har någon Mhairi McFarlane stående i hyllan men det känns inte riktigt rätt. Annars vet jag inte vad jag ska sikta in mig på. Tips mottages tacksamt! Får kanske göra mig en lite före-bäbis-beställning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar