2016-10-27

Veckans bokbloggsfråga: v 43

Det här med att blogga är så j*vla roligt. Ursäkta det fina språket. Men det är sant. Och det är just det där med varför jag bloggar som veckans bokbloggsfråga hos Barnboksbloggen handlar om idag. 

Veckans bokbloggsfragaVad har ditt bloggande gett dig? Kanske har du fått möjlighet att uppleva saker som du inte skulle fått göra utan bloggen, t ex delta i tv-program, tidningsartiklar mässor eller andra arrengeman. Eller kanske har du berikats på andra sätt, blivit bättre på att uttrycka dig själv, stå upp för dig själv eller liknande. Berätta fritt om det som din blogg har medfört.

Bloggen har gett mig massor, framför allt kanske i form av positiv energi och en fritidssysselsättning som jag verkligen har klarat av att hålla fast vid vilket jag aldrig trodde när jag skrev mitt första blogginlägg nästan 5 år tillbaka i tiden. Det finns egentligen inget stopp på vad jag har fått uppleva tack vare att jag började lite trevande då för så länge sedan. Först och främst har bloggen hjälpt mig att vidga mitt läsande. Jag läser betydligt mycket mer brett nu än vad jag gjorde då. Jag är egentligen inte feg för att prova nya saker och hela tiden lär jag mig något nytt. Jag har fått en plattform att prata böcker vilket jag absolut inte hade innan. Sen kan det ju hända att plånboken och boytan har drabbats negativt av det hela, men det lotsas vi inte om.
Sen är det ju alla de där människorna som jag kanske inte mött men som jag på något sätt ändå känner att jag nu faktiskt känner lite grann. Och det känns väldigt positivt för en människa som i vanliga fall inte har det jättelätt med att söka nya sociala relationer och som ofta känner sig lite malplacerad. Men jag har inte bara träffat er på nätet - vissa av er har jag ju också fått äran att träffa i verkliga livet och bara det har varit stort. För bokmässan är här ett kapitel helt för sig själv i awesomeness. Inte nog med att jag förmodligen aldrig tagit mig till Göteborg för den här fantastiska mässan utan bloggen, jag hade heller aldrig fått vara delaktig i mässan så där lite bakom kulisserna som jag var det året då jag fick vara ambassadör för mässan. Det var också då jag träffade många nya bekantskaper, fick vara med på tv och prata om böcker och träffa massor av spännande författare som jag aldrig hade träffat annars. 
Och så är det den lilla grejen med självförtroende. I och med bloggen har jag faktiskt lite hittat mig själv. Det låter kanske konstigt men jag har hittat en plats där jag kan vara lugn, en plats där jag får utvecklas och faktiskt få utforska den där nörden som jag innerst inne är men aldrig riktigt vågat vara fullt ut. Det jag har att säga är faktiskt kanske inte sådär värst tokigt i alla fall, jag litar mer på att någon faktiskt kan vara intresserad av att lyssna på det jag vill förmedla och säga. Eller det visar i alla fall besöksstatistiken på och det är jätteroligt. 

Så som avslutning skickar jag ett jätte hjärta till både bloggen, men framför allt alla människor runt omkring som gör att jag vill fortsätta skriva och läsa. All kärlek till er och till era kommentarer. Som vanligt är det bara jag som måste bli lite bättre på att själv kommentera. 

Bildresultat för hjärta

Slutligen vill jag bara prata lite om framtiden. Som ni kanske vet så kommer det ju komma ett litet tillskott till familjen här hemma om ungefär en månad. Jag vet inte hur mycket bloggande det kommer bli då men givetvis hoppas jag att bloggen får fortsätta att växa och få kärlek. Oavsett om det kanske kommer att bli lite tystare här i framtiden så hoppas jag i alla fall att bloggen inte kommer att försvinna. Mina planer ser i alla fall inte ut så. Lite tid ska jag väl ha över i alla fall. Sen kommer den kanske skifta lite i innehåll periodvis men det får ni stå ut med.

8 kommentarer:

 1. Vad bra skrivet! Kan verkligen känna igen mig i det du skriver! :)

  SvaraRadera
 2. Med en liten kanske man inte hinner läsa och blogga lika mycket som tidigare men vi finns ju kvar här sen också. Mysigt med en liten bebis och passa på att njut av tystnaden och din sömn medan du har chansen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den där sömnen har jag hört man ska vara rädd om. Läsningen lär ju definitivt få stryka på foten dessutom. Men ibland ska jag försöka spana in bloggen i alla fall har jag tänkt.

   Radera
 3. Vad fint och glad man blir! Känner igen mig i att man lite hittat en plats hos sig själv som känns bra och trygg och kan nörda in sig i :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja för visst är det väl skönt att verkligen få vara den där nörden i sig själv.

   Radera
 4. Det där med självförtroendet känner jag verkligen igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ändå inte säga att jag har varit en person med så där värst dåligt självförtroende innan, men jag har liksom mer landat i mig själv så jag vågar mer och mer mot vad jag gjorde innan.

   Radera