2016-10-09

Några tankar en söndag


Nothing like a good book, a hot cup of tea and a cozy lap blanket on a cold winter's day. | Pavel Gramatikov:
  • Den här veckan har jag spenderat hemma och det har varit väldigt skönt. Trots det har det faktiskt inte varit en speciellt osocial vecka. Snarare har jag faktiskt träffat folk nästan varje dag och det är lite förvånande för att vara jag. Veckan bästa är helt klart fikan från i tisdags då jag äntligen fick träffa mina vänner igen som jag träffar på tok för sällan. Tre timmars prat och lite fika på det är precis vad själen behöver ibland.
  • I måndags påbörjade jag operation städa och göra i ordning mina bokhyllor. I tre timmar höll jag på och fixa och trixa och fick den stora hyllan klar. Sen tog orken slut och varken den eller inspirationen har hittat tillbaka. Det betyder att jag fortfarande har en del böcker på golvet, på strykbrädan och i små vackra högar. Även två kartonger med böcker som ska vidare antingen till vinden eller till en loppis står mitt på golvet och tronar så fint. Nästa vecka måste jag faktiskt se till att bli färdig för då ska bokhyllan uppifrån gästrummet flyttas ner och få ta emot ett antal böcker och barnböckerna ska upp i blivande barnkammaren. Sen ska vi till IKEA och införskaffa vad som införskaffas bör. Dock blir det inte bokhylleköp för det får inte plats fler hyllor här hemma.
  • När jag såg framför mig två månaders ledighet så såg jag som ni kanske kan förstå massor av lästid. Hur kommer det sig att läslusten beslutade sig för att sticka sin kos i samma veva. Det har blivit förvånansvärt lite läst den här veckan men nu börjar jag komma ikapp igen och bara den här helgen kommer jag att avsluta tre böcker och det är ju ändå rätt okej.
  • Jag skrev ju om att jag var på loppis härom dagen och då köpte på mig lite böcker. Ju mer veckan har gått ju mer onödiga känner jag att de där inköpen var. Nu måste jag nämligen trycka in dem i den nystädade bokhyllan.
  • Varför blir man alltid som mest baksugen när man inte har ingredienser hemma och ingen blir att åka och handla med. Det är den stora frågan jag har ställt mig själv idag. Hade mer än gärna bakat både småkakor och bröd i ett väl upplyst kök lyssnandes på en ljudbok idag. För det är faktiskt sådant som passar ganska så bra att göra när regnet öser ner utanför fönstret. Nu blev det i och för sig läsning och datorhäng istället och det är ju inte helt fel det heller.
Nu ska jag ta och avsluta De skandalösa så jag önskar er alla ett trevligt avslut på den här veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar