2017-01-08

Några tankar en söndag - eller livet som läsande med en bebis

Retrato de Mickey, esposa do pintor Bernard Fleetwood-Walker (Inglaterra, 1893 – 1965) óleo sobre tela,:
 • Det här med att ha småbarn hemma är verkligen inte riktigt som jag hade tänkt mig innan. Det går liksom inte att sätta sig in i det. Jag tror att jag börjar se ett mönster i hennes beteende, en viss rutin och så omkullkastar hon allting igen och igen och igen. Det är spännande och det är känsloomvälvande och jag älskar det. Den senaste veckan har hon fått för sig att det är farligt att sova om dagarna och framför allt kvällarna. Nätterna däremot sover hon jättebra på.Sen igår fick hon för sig att nej, nu är det nog inte farligt att sova längre och sov istället hela dagen. Vilket i alla fall resulterade i att jag har fått ganska så mycket läst.
 • Ljudböcker är verkligen min allra bästa vän just nu. Ja förutom dottern och mannen kanske. Jag tänkte i mitt stilla sinne när jag la månadsplaneringen att tre ljudböcker kanske är lite att ta i på en månad. Nu har jag redan lyssnat klart på alla de där tre planerade och är igång med nästa.
 • Läsa fysiska böcker däremot går långsammare. Jag hinner någon sida då och då och det mest för att jag prioriterar att läsa. Huset skulle kanske behöva städas istället men jag läser hellre.
 • E-böcker! Jag har börjat fundera mer och mer på om jag inte skulle försöka göra detta till året då jag och e-böckerna blir bästa vänner. Visst jag har fortfarande massor av böcker i hyllorna som måste läsas men e-boken kommer jag kunna använda mig av även när dottern bara vill sova i famnen för mobilen kan jag fortfarande hålla i handen och läsa på. Det borde också gå med letton och plattan. Ska definitivt ge det en chans efter det att jag läst ut de recensionsexemplar som väntar på att läsas.

2 kommentarer:

 1. Håller med - E-böcker satsar jag också på i år pga bebis :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är ju helt klart lite mera lätthanterliga.

   Radera