2017-01-27

Bokbloggsjerka 27-30 januari

Bokbloggsjerkan inne hos Annika verkar vara tillbaka och det är ju roligt. Så nu blir det många svar på många frågor den här fredagen men det gör väl ingenting.

Om du skulle tvingas välja mellan en hög med böcker av för dig okända författare, eller en med dina favoriter, vilken hög skulle du välja och varför?

Det är inte ett helt lätt svar det här men jag tror faktiskt att jag skulle välja den där högen med helt okända författare. Det känns lite för trångsynt att aldrig vilja våga vidga sina vyer och sådan vill jag inte vara. Och bland dessa nya författare finns det säkerligen massor av härliga guldkorn som väntar på en.

20 kommentarer:

 1. Förstår hur du menar, men jag skulle nog vara rädd att man fick tröska igenom mycket för att finna guldkornet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är absolut sant men samtidigt kan man ju ha otur att få bottennapp av favoriterna också.

   Radera
 2. Vad du är modig!! Jag skulle nog inte våga ta den okända högen, eller jo kanske om jag fick se vilja böcker det var först :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag resonerar som så att man aldrig skulle komma framåt om man inte vågade testa. Är lite sån när det gäller allt. Med undantag av mat för då hade jag alla gånger i världen tagit det jag vet att jag gillar.

   Radera
 3. Nya böcker i vissa fall, favoriter i andra..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det håller jag med om. Och på det stora hela tror jag att jag läser ungefär 50/50 av nytt och gammalt i vanliga fall. Kanske lite mer åt favoriterna men är absolut inte feg för att prova nytt.

   Radera
 4. Bra att du vågar ta den okända högen. Själv skulle jag vara för feg för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag väl står där hade jag kanske fegat ur, men samtidigt så tror jag att man vinner på det. Man kan ju hitta en ny favorit.

   Radera
 5. jag skulle veta hur länge en skulle behöva hålla till godo med den där högen med okända författare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade jag med velat veta. Då hade förmodligen valet varit enklare.

   Radera
 6. Håller med - man kan hitta riktiga pärlor bland de okända författarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan man. Och bara för att det är en författare som är okänd för mig så behöver hen ju inte vara det för alla andra. Det kan alltid vara någon annans favorit.

   Radera
 7. Jag har fått nog av det okända just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I perioder är det absolut så. Då vill man hålla sig till det kända och trygga.

   Radera
 8. Tror inte jag är trångsynt generellt men jag valde den med kända författare, det finns ju en anledning till att jag älskar att läsa böcker av kända författare ;-) I verkliga livet så blandar jag helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det behöver ju absolut inte betyda att man är trångsynt att man väljer det invanda. Ibland är det skönt att inom vissa specifika områden få välja det man vet att man tycker om.

   Radera
 9. Det okända är lockande med sina möjligheter till guldkorn. Men jag kunde inte välja så jag valde ett eget alternativ!

  SvaraRadera
 10. Det blev mitt val också, det kändes helt enkelt mer spännande :)

  SvaraRadera