2017-01-02

Utmaning: Rensning

Don't let it escape...:

Så till den där utmaningen om att rensa i bokhyllorna och minska antalet olästa böcker i bokhyllan. Och det är nu jag faktiskt blir riktigt stolt över mig själv för här har jag faktiskt lyckats under 2016 och till och med med råge. Det har plockats bort böcker till höger och vänster och jag har verkligen rannsakat mig själv om jag verkligen kommer att läsa alla de där böckerna som har stått så länge. Och har jag bestämt mig för att ha en bok kvar så är det för att jag verkligen, verkligen vill läsa/ eller möjligtvis för att jag har ett signerat exemplar och de är ju en aning svårare att göra sig av med.

Så till lite siffror. Jag hade kunnat vara lite nogrannare med att hålla koll på hur många böcker som blivit utrensade, hur många som har tillkommit och hur många av hyllvärmarna som faktiskt är lästa. Men tyvärr har jag inte jättebra koll på alltihop. Ett försök att klargöra kommer i alla fall här:

När 2016 började så hade jag 160 böcker i bokhyllorna.
Under året har jag köpt/fått 70 böcker - fast jag kan ha missat några. Av dessa 70 har jag läst 54 böcker. Det ser jag som väldigt godkänt, framför allt eftersom vissa böckerna varit recensionsexemplar som jag fått utan att fråga efter dem och som jag inte riktigt har så stort intresse av att läsa.
Jag har som sagt också läst hyllvärmare - närmare bestämt 38. Sen har det läst Agatha Chrisite, e-böcker, någon enstaka novell och ljudböcker. Däremot ytterst få biblioteksböcker. Och som sagt, så har det rensats.
Målet var att minska antal olästa böcker i hyllorna med minst 20 stycken.
När 2017 börjar har jag 97 olästa böcker i mina bokhyllor. Om man då inte räknar klassiker hyllorna vilket jag inte gjort på hela tiden. De stressar ju inte.. Oavsett så är jag himla nöjd med mig själv

6 kommentarer:

 1. Starkt jobbat! Själv är jag osäker på om jag vågar räkna mina olästa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kanske lite halvfusk att inte räkna klassikerna för där finns helt klart ganska så många olästa böcker, men de ger inte riktigt lika dåligt samvete för att de är olästa.

   Radera
 2. Bra jobbat! Själv tror jag att jag misslyckats totalt. Har nog fler olästa böcker nu än vad jag hade för ett år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är faktiskt himla nöjd. Nu vill jag bara att böckerna ska fortsätta minska i antal.

   Radera