2017-01-24

Tematrio - En tysk, en fransk och en spansk

Jag är väldigt dålig på det här med att läsa böcker som är utgivna på andra språk än engelska och svenska. Riktigt, riktigt dålig för att vara exakt. Förra året läste jag hela 3 titlar som inte hade dessa båda som originalspråk. Och när det väl var utanför dessa språken så tog vi oss två gånger till Norge och en till Danmark. Sen lite på finlandssvenska också förstås, men det är ju svenska.
Så ni förstår att detta behöver åtgärdas, men det var egentligen inte det detta inlägget skulle handla om utan jag skulle ju presentera titlar från Tyskland, Frankrike och Spanien i Lyrans tematrio. Några titlar ska jag väl kunna trolla fram.

1. Tysk - Sagoberättaren av Antonia Michaelis. Detta är en riktigt, riktigt bra tysk ungdomsbok. Bra, men också ganska så hemsk. Om kärlek, syskonskap och föräldrar. Och så lite mord och försvinnanden. Läs!

2. Fransk - Den fantastiska berättelsen om Fakiren som fastnade i ett IKEA-skåp av Romain Puértolas. Av bara titeln kan man ju gissa sig till att det ska vara en ganska så rolig bok. Och visst är den rolig och helt skruvad på sina ställen, men budskapet bakom är mörkt och väldigt aktuellt i tider som dessa.

3. Spansk - Barfotadrottningen av Ildefonso Falcones. Eftersom mina spanskakunskaper inte är jättestora så återanvänder jag boken som jag lyfte i förra veckans bästautmaning. Men vad gör det för det är fortfarande en riktigt, riktigt bra bok som behöver få lyftas. Om och om igen!

Obs - bara för att lätta mitt eget samvete lite så läser jag faktiskt böcker från andra länder än USA, England och Sverige, men det är inte mitt fel att de även pratar engelska i till exempel Kanada, Irland och Australien....

14 kommentarer:

 1. Ildefonso Falcones böcker är riktigt bra!

  SvaraRadera
 2. Bra trio med bara böcker, toppen.

  SvaraRadera
 3. Fakiren som fastnade i ett IKEA-skåp låter som en måste läsa-bok :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den tycker jag absolut att du ska ta och kolla in.

   Radera
 4. Det låter som bra böcker!

  SvaraRadera
 5. Världens bästa bok kommer från Spanien: Vindens skugga, av Carlos Ruiz Zafón. Sa jag att det är världens bästa bok?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag länge tänkt läsa men ännu inte blivit färdig till. Kanske borde flytta den uppåt i läshögen om det nu är världens bästa bok :P

   Radera
 6. Härlig trio! Sagoberätterskan står redan på min vill läsa lista så ska nog ta och låna den nästa gång på biblioteket! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag du ska göra. Den är så fantastisk och inte riktigt vad man väntar sig, i alla fall inte vad jag väntade mig.

   Radera
 7. Jag har varit lite sugen på Fakiren, men läste en bedrövlig recension tidigare idag eller om det var igår, så jag blev lite avskräckt. Men säger du att den är bra så ska jag ge den en chans ;)

  SvaraRadera
 8. Barfotadrottningen har jag tänkt läsa ett bra tag. Tack för de övriga tipsen också!

  SvaraRadera