2014-10-19

En Smakebit på søndag: Drakhjärta & Hamnskiftare

Smakebit på søndag

Denna vecka har Betraktningar tagit över värdskapet av En smakebit på en söndag som i vanliga fall presenteras av Flukten Fra Virekligheten. Min uppgift är ju dock den samma och det är att bjuda er på en liten smakbit.

Idag blir det fantasy för barn i 9-12 år åldern jag bjuder på. Boken heter Drakhjärta & Hamnskiftare och är skriven av Jerker Hultén. En dag när Vera har gått vilse i skogen råkar hon snubbla över två otäcka vättar. Vättar är inte att leka med så det är en himla tur att hon blir räddad av en drake. Draken i fråga är Lill-Flamma som kan spruta eld och...

Smakbiten är hämtad från sida 15.

Drakhjärta & HamnskiftareDå dök där upp en drake mitt framför ögonen på henne. Det var inte så att den växte fram ur tomma luften eller att den kom nedsvepande från de tjocka molntäcket ovanför. Istället kom den gående från sitt gömställe bakom en stor sten på klippkanten ovanför. De hårda fjällen var klarröda, vingarna var indragna tätt intill ryggen och den såg ut som om den var arg på allt och alla runt omkring. Hade det inte varit för att den inte var mycket större än att Vera kunde lyfta den med ena handen hade hon nog sprungit därifrån.

25 kommentarer:

 1. Fint bokomslag och en spännande berättelse verkar det som, en bok jag gärna läser. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var själv ganska så lättsåld på den här boken Det krävs inte mycket mer än att drakar omnämns för att jag ska bli intresserad. Dessutom tyckte jag att det definitivt var en spännande bok.

   Radera
 2. Tack för smakebiten, låter som en spännande bok

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den är smått spännande, och gullig och charmig och mycket mer.

   Radera
 3. Denne boken høres spennende ut, tusen takk for smakebiten :-) Ha en fin søndag :-)

  SvaraRadera
 4. Ibland kan jag önska att det fanns sådana här barn- och ungdomsböcker när jag växte upp. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan jag också sakna. Det har skett en explosion över barn och ungdomslitteratur upplever jag. Visst fanns det böcker när jag var i tonåren också men de var ganska begränsade i genre upplever jag. Eller så var det jag som inte visst om mer än Kitty och Tvillingarna på Sweet Valley High.

   Radera
 5. Den låter kul! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den är lite smårolig samtidigt som den är ganska lagom spännande.

   Radera
 6. Tack för smakbiten och hoppas du får en bra söndag!

  SvaraRadera
 7. Låter som en spännande bok, kanske något att satsa på till min guddotter som fyller tio nu snart. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja för en som är 10 tror jag att den här kan bli väldigt bra. Trevlig söndag!

   Radera
 8. Tack för smakbiten. Alltid intressant med smakbitar från böcker i den ålderskategorin, nu när man inte har koll längre ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar att läsa böcker för den åldern. Vet inte riktigt varför men det har förmodligen att göra med alla äventyr de bjuds på. Trevlig söndag...

   Radera
 9. Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
 10. Det här låter som en bok jag hade älskat när jag var barn. Tack för smakbiten och ha en trevlig söndag!

  SvaraRadera
 11. Jeg elsker fantasy, og liker godt å lese barnebøker. Kombinasjonen er det aller beste :-) Denne hadde jeg ikke hørt om, så den må jeg skrive ned. Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En fin söndag till dig också och kul att kunna tipsa med något nytt... :)

   Radera
 12. Gillar omslaget och kul med en smakbit från barn- och ungdomslitteraturen. Finns så många spännande och bra böcker att upptäcka. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst finns det. Jag försöker att ibland läsa böcker för dessa åldrar, främst för att jag faktiskt många gånger har ut mycket av dem själv.

   Radera
 13. Tack för smakbiten :) Känns som en bok jag borde läsa :)

  SvaraRadera