2014-10-23

The Sisterhood of the World Bloggers Award


Så har det blivit min tur att bli nominerad i The Sisterhood of the world Blogger Award. Jag har blivit nominerad av Vargnattshylla och det tycker jag är väldigt roligt. Definitivt en blogg jag själv är inne och kollar på både då och då. Tackar, tackar för nomineringen.

Reglerna är följande:

1. Tacka bloggaren som nominerade dig, och länka till deras blogg.
2. Ha med Sisterhood of the World Blogger Award-loggan i ditt inlägg.
3. Svara på de 10 frågorna du har fått.
4. Nominera 10 andra bloggare och fråga dem 10 frågor.

Och här kommer frågorna från Vargnatt med svar:

1. Vilka bilderböcker gillade du som barn?
Oj vad svårt, har alltid ägt massor av böcker och det är tyvärr bara ett fåtal jag kommer ihåg. Jag älskade Sagan om Äppelträdet, böckerna om Findus och Petsson och så kommer jag ihåg hur mycket jag alltid älskat Elsa Beskows sagor och böcker, med Tomtebobarnen och Resan till landet Längesen.

2. En bok som du önskar att du kunde läsa för första gången igen?
Harry Potter - alltid Harry Potter. Sen skulle jag väldigt gärna få läsa En man som heter Ove för första gången igen. Böcker med värme är det, och om kärlek.

3. Hur ser din perfekta lässtund ut?
Mörkt ute, inne är det bara upplyst av levande ljus och en liten läslampa. Rykande te står på bordet bredvid fåtöljen och givetvis måste boken också vara riktigt bra. Då blir det perfekt.

4. Är hela din familj intresserad av böcker och läsning?
Nej det kan jag inte påstå. Visst kan mamma läsa en bok då och då, och pappa och syrran lyssnar mycket på ljudböcker. Maken däremot är ordblind och är totalt ointresserad av böcker. Ingen av dem är dock så intresserad och så boktokig som jag är. Det har jag inte många i min omgivning som är. Tyvärr...

5. Köper du helst eller lånar du på biblioteket?
Numera köper jag nästan alla mina böcker, det är ju trots allt en samling. Däremot fanns det en tid innan bloggen och då lånade jag nästan enbart på biblioteket. Det är lite synd att jag numera aldrig är på biblioteket. Det har en charm som är svår att övertrumfa. Älskar bibliotek och allt de står för. Måste nog ta mig tid och åka in till staden och biblioteket snart igen. Inte för att jag behöver böcker precis...

6. Vilken är den bästa bokpresent du fått?
Jag hade kunnat säga min läsfåtölj. Jag hade kunnat säga min läskudde. Jag hade kunnat säga min letto. Men jag tror jag säger den julen då min syster för första gången hade tjänat sig en egen lön och fick för sig att hon skulle ta och köpa mig alla Harry Potter-böckerna i julklapp för att hon visste att jag ville ha dem. Jag trodde kanske jag skulle få en eller två. Hon köpte mig alla sju och jag har nog sällan blivit så glad för en julklapp.

7. De flesta frågorna är ju positiva, men vilken bok har du verkligen inte gillat?
Anna Karenina av Lev Tolstoj. Jag trodde verkligen att jag skulle älska denna boken men snark vicket sömnpulver det var. Absolut ingenting för mig.

8. Kan man ha för mycket böcker?
Nej är mitt spontana svar. Men när jag tänker efter har mina olästa böcker växt så lavinartat så det är nästan att jag tycker jag har en eller två böcker för mycket. Nej förresten. Man kan inte alls ha för mycket böcker.

9. Är det någon årstid du läser mer eller mindre på?
Jag tror inte att det är det. Möjligtvis att jag läser lite mer på hösten och vintern men bara marginellt i sådana fall. Det beror egentligen mer på vad jag har att göra runt omkring om jag läser mycket eller inte.

10. Den absolut bästa boken du vill berätta om för världen just nu?
En man som heter Ove av Fredrik Backman blir mitt val. Den är så fantastiskt bra och fin och jag är så glad att jag har en Backman som väntar i hyllan på mig.

Jag nöjer mig där. Det är redan ganska så många som har fått nomineringen och jag känner tyvärr att jag heller inte riktigt har tid att konstruera ihop några frågor. Men tack än en gång Vargnatt för nomineringen.

2 kommentarer: