2014-10-12

En smakebit på søndag: Monogram morden


Då var det dags för en smakbit på en söndag igen hos Flukten fra virekligheten. Denna veckan blir det en klassiker - eller kanske inte en klasssiker - en klassisk figur i alla fall. Nu när Poirot är tillbaka måste i alla fall jag ge honom en chans.

Smakbiten är hämtad från sida 8.

Dörren till kafée flög upp med sådan kraft att den slog i väggen. En kvinna i ljusbrun kappa och mörkbrun hatt stod i dörröppningen. Hon var blond. Poirot kunde inte se hennes ansikte eftersom hon såg sig om över axeln som om hon väntade på att någon skulle hinna ikapp henne.
De få sekunder som dörren stod öppen var tillräckligt lång tid för att den kalla kvällsluften skulle fördriva all värme från den lilla lokalen. I vanliga fall skulle detta ha förargat Poirot, men han var intresserad av den här kvinnan som gjort en sådan dramatisk entré och inte verkade bry sig om vad hon gjorde för intryck.

23 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten! Detta är en bok jag vill läsa. Har hört mycket bra om den. Sophie Hannah var i svensk tv förra veckan, och jag blev mer nyfiken på denna bok och även henne.
  Trevlig söndag! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också väldigt nyfiken på den. Har inte hunnit så långt. Trevlig söndag till dig också.

   Radera
 2. Tack för smakebiten och vilken tur att den ligger här och väntar på mig.

  SvaraRadera
 3. Jag är så konstig att jag avskyr när författare använder någon annans karaktär för att själv skriva en bok. Så denna kommer jag nog inte att läsa, men tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv är jag lite nyfiken. Tror inte att jag läst så många böcker på det temat. Alltid kul att prova.

   Radera
 4. Poirot har jag allt läst några som varit bra så jag kan förstå att någon vill förvalta karaktären. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 5. Agatha Christie blir aldrig inaktuell. Kul att hennes karaktärer lever vidare. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig. Man kan inte bara så fantastiska karaktärer dö.

   Radera
 6. Tack för smakbiten. När jag först såg framsidan på den här boken så trodde jag det var en nyöversatt av Christie, men nu känner jag mig lite mer skeptisk när jag inser att det är en annan författare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det trodde jag nog också första gången jag såg den. Men oavsett så är jag jättenyfiken och framsidan är dessutom grymt snygg. Ja - jag dömer en bok efter dess omslag. :)

   Radera
 7. Poirot är en av mina absoluta favoritkaraktärer. Tänkte också läsa denna snart. Tack för smakbiten och ha en fortsatt trevlig söndagskväll.

  SvaraRadera
 8. Agatha Christie har jeg ennå ikke lest, kun sett filmatiseringen av bøkene hennes. Takk for smakebiten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldigt förtjust i Agatha Christies böcker.

   Radera
 9. Jag tyckte om Monogrammorden och tyckte faktiskt att Sophie Hannah lyckats riktigt bra. Den svenska översättningen däremot var jag inte riktigt lika nöjs med. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då vet jag vad jag har att vänta. Har än så länge bara hunnit börja på den nämligen.

   Radera
 10. Är väldigt nyfiken på om denna nytolkning kan göra originalet rätta. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas verkligen att de har något att erbjuda. Det kan verkligen bli antingen eller.

   Radera