2014-10-07

The TBR-tag

tbr tag

Jag såg denna tag hos Malin på Nilmas bokhylla och tänkte att jag skulle ta och göra den också. Så här kommer den.

1. How do you keep track of your TBR pile?
Oj det är på många sätt. Till min TBR räknar jag ju först och främst böcker som jag redan äger och då står de ju redan i bokhyllorna och väntar på mig. De står inte sorterade utifrån lästa och olästa, utan jag håller ganska så bra koll på det ändå. Sen skriver jag ibland (ofta) små listor över högar jag planerar att läsa inom en liten snarare framtid. Jag borde nog dock organisera mig bättre här kan jag känna.
Recensionsexemplaren däremot brukar få stå i en hylla för sig....

2. Is your TBR mostly print or e-book?
Definitivt fysiska böcker. Visst har jag e-böcker som ligger och väntar på läsning men det är inte ens en tiondel i antal mot vad jag har fysiska böcker som väntar, och väntar, och väntar på läsning.

3. How do you determine which book on your TBR to read next?
Som jag skrev i tidigare svar så skriver jag gärna små listor med de böcker jag tänkt läsa inom en snar framtid. Det som avgör om de kommer med på listan handlar mycket om hur sugen jag är på en specifik bok eller genre för tillfället. Sen prioriteras givetvis recex.
Men i slutänden så är det ändå magkänslan som bestämmer vilken bok som står näst i kö.

4. A book that´s been on your TBR longest?
En kvalificerad gissning här borde bli Nattåg av Barbara Wood. Den har helt klart följt med i många flyttar och stått i många bokhyllor i många, långa år.

5. A book you recently added to your TBR?
Det är bara att välja mellan de 48 böcker jag köpte på bokmässan. Det sista bokköpet där blev nog Sigrid av Johanne Hildebrandt.

6. A book in your TBR strictly because of its beautiful cover?
Det finns många, men Mordet på Orientexpressen är nog kanske snyggast, eller The Lion the Witch and the Wardrobe, båda inköpta på mässan är så sjukt snygga. Jag har heller aldrig läst böckerna utan bara lyssnat på dem tidigar så de är ju tekniskt sätt forfarande olästa och behöver läsas.

7. A book in you TBR that you never plan on reading?
Jag har ganska så många sådana böcker eftersom jag samlar på gamla vackra böcker. En jag kan komma på är Krig och fred av Lev Tolstoj. Jag har inga som helst planer på att läsa den. Men den som lever får se.

8. An unpublished book in your TBR that you are exited for?
Ingen aning. Har dålig koll på detta.

9. A book in your TBR that everyone recommends to you?
Oj jag vet inte. Jag får ju många gånger höra att jag bland annat förmodligen skulle gilla Det mörka tornet av Steven King. Första boken köptes in på bokrean i år för 20 kronor så den ska väl läsas så småningom.

10. Number of books in my TBR?
Oj jag vet inte och vågar nog inte heller gå och räka. Men skulle gissa på att det ligger runt 200 stycken. Har lite att göra med andra ord.....

Hoppa på och gör denna utmaningen ni också vetja. Har ingen aning om vilka som gjort den så jag taggar alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar