2016-06-06

Summer Readin' Tag

Den här enkäten har jag sett på lite olika platser, bland annat hos C.R.M Nilsson och tänkte den kunde vara bra att göra idag då inspirationen ändå inte är så hög vad gäller bloggandet idag.

Sol - En bok som gjorde dig alldeles varm inombords.
Det måste nog bli En man som heter Ove av Fredrik Backman. Det finns många böcker som har värmt mig men det är nog ändå denna som sitter mest kvar i själen och värmer, år efter år. Så fantastisk är den.

Glass - En bok som börjar bra men som sedan smälter och blir lite för jobbig att hantera.
Lite svårt att komma på något förutom den boken jag lyssnar på just nu vilket är Crown of Midnight av Sarah J Maas. Har kommit till ett läge i boken där jag inte ens vet om jag vill lyssna vidare, där en plottwist helt enkelt är på väg åt ett håll som jag inte alls gillar. Jobbigt!

Kall dryck - En bok som blev något nytt och uppfriskande för dig.
Det här kanske kan låta konstigt men i min värst lässvacka nu för ett tag sedan började jag lyssna på Madicken med Astrid Lindgren som uppläsare. Och det var verkligen en frisk fläkt. Visst helt nytt var det kanske inte med tanke på att jag har sett filmerna otaliga gånger, men jag vet ärligt talat inte riktigt om jag läst böckerna tidigare. I alla fall så kändes det väldigt uppfriskande att få följa med tillbaka till barndom och ett alldeles speciellt sorts paradis. Sen ser man ju onekligen historien med lite andra ögon som vuxen.

Skugga - En rolig bok med en seriös underton.
Oj här finns det många att välja mellan och framför allt är detta ofta böcker jag brukar älska. En man som heter Ove kan ju onekligen omnämnas här igen. Men det tänker jag inte göra utan nämna All the Bright Places av Jennifer Niven. Den är kanske inte rolig, rolig men definitivt väldigt varm och den har absolut berör definitivt ett väldigt seriöst ämne.

Utlandssemester - En bok som utspelar sig i ett annat land än Sverige.
Jag läser relativt lite svensk litteratur så här är  det ju inte så svårt att hitta en bok. Bara vilken. Men jag tror jag väljer Francesca av Melina Marchetta som utspelar sig i Australien. Väljer den helt enkelt för att det är ett land jag får nöja mig med att besöka i böckerna för aldrig i livet att jag skulle vilja sätta min fot där. Jag har nämligen hört att det kryper upp ormar i toalettstolarna där.

Havet - En stor bok som du var rädd att påbörja men som du sedan älskade ändå.
Barfotadrottningen av Ildeofonso Falcones skrämde definitivt med sin storlek och trots det ville jag absolut inte att den skulle ta slut när slutet närmade sig. Konstigt det där.

Sommarregn - En bok som gjorde dig ledsen.
Livet efter dig av Jojo Moyes känns som ett ganska så självklart val. Visst den hade sina ljusa stunder men visst grät jag floder medans jag läste den. Av den anledningen har jag absolut inga intentioner av att se filmen på bio nu när den kommer. I stället satsar jag på att se den när den släpps på dvd/blue ray.

Fågelkvitter - En bok som var så mysig att du skulle kunna läsa från den varje morgon innan du stiger upp ur sängen.
Tyvärr här går jag nog faktiskt bet. För det första är mysiga böcker inte riktigt "my cup of tea" så att säga och sen läser jag aldrig i sängen på morgonen. Kan dessutom inte komma på någon bok som mot förmodan skulle passa in. Skulle väl möjligtvis vara en lite snutt ur någon Agatha Christie-deckare i sådana fall. Om man nu kan kalla dem mysiga.

Utebio - En bok-till-filmadaption som du ser fram emot att se i sommar.
Får nog återigen svara Livet efter dig av Jojo Moyes. Vet faktiskt inte så många andra filmer som kommer på bio i sommar och ännu sämre koll har jag på om det är adaptioner.

Sommarminnen - Bästa boken du läste förra sommaren
Jag läste jättemånga, jättebra böcker förra sommaren. Men kanske skulle det kunna vara Mina drömmars stad och Barn av sin stad av Per Anders Fogelström. Kan också vara En sång från havet av Kathrine Webb eller Rasmus på luffen av Astrid Lindgren. Eller kanske Skuggan av ett år av Hannah Richell. Som sagt...lite att välja mellan....

4 kommentarer:

 1. Kommer nog inte heller se Livet efter dig på bio, jag kan tänka mig hur mycket jag skulle gråta. Säkrare att se den hemma i soffan i så fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så känner jag också. Och bredvid mig när jag ser den ska jag ha en låda full med näsdukar. Lika bra att gardera sig.

   Radera
 2. Kul att läsa dina svar :) Jag såg filmatiseringen av En man som heter Ove i helgen, och det har gjort mig vansinnigt sugen att läsa om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den filmatiseringen behöver jag definitivt ta och kolla in. Förmodligen är det också lie dags att läsa om boken, men samtidigt är det alltid lite läskigt med omläsningar av favoritböcker.

   Radera