2016-06-21

Top Ten Tuesday


Det är dags för en lista och det vet ni väl alla att jag gillar. Den här veckan i Top Ten Tuesday ska vi lista de tio bästa böckerna som vi har läst och som varit nya böcker för året. Jag vet inte riktigt om jag har läst 10 stycken nysläppta böcker men några titlar ska jag väl få med. Så det är lika bra att köra igång med en gång.

1. Askfödd av Sabaa Tahir
2. Begravd jätte av Kazuo Ishiguro
3. Vem som helst utom Ivy Pocket av Caleb Krisp
4. En hemlig plats av Tana French
5. Ormens skugga av Rick Riordan
6. Utvald av Meredith Wild
7. PAX: Näcken av Åsa Larsson och Ingela Korsell
8. Saknar dig av Harlan Coben

Jag får nog nöja mig så, det är ändå ganska imponerande att jag har läst så många bra nysläpp. Listan i övrigt är helt utan inbördes ordning. Skulle jag verkligen rekommendera någon av dessa lite extra tror jag nog det får blir En hemlig plats.

6 kommentarer:

 1. Jag håller ju på med Tana Frenchs serie, eller ja, jag har läst de två första delarna och ska läsa den tredje i juli. Kanske kommer jag någon gång till En hemlig plats :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara läst En hemlig plats och den gick alldeles utmärkt att läsa fristående, även om jag har förstått att den är en del av en löst sammanhållen serie. Är de första böckerna bra då?

   Radera
  2. De är nog faktiskt fristående, på riktigt, böckerna verkar bara byta huvudkaraktär, så att en bifgur i en bok har huvudrollen i nästa. Tror jag :) Första boken gillade jag inte alls, men andra var riktigt bra.

   Radera
  3. Jag tror att jag har förstått det så. Jag tror att jag behöver kolla in fler av hennes böcker men det är ju skönt att veta att man inte behöver göra det i någon speciell ordning.

   Radera
 2. Askfödd och Näcken kommer även finnas på min :) Ivy Pocket är jag mycket nyfiken på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ivy Pocket tyckte jag mycket om för den var lite annorlunda och väldigt roligt.

   Radera