2016-06-28

Top Ten Tuesday: Tegelstenar i bokhyllan


Idag kan man vara lite kreativ och hitta på en egen lista att göra i veckans Top Ten Tuesday. Efter lite funderande och klurande har jag kommit fram till ämnet - Tegelstenar som väntar i bokhyllan. Jag vet inte hur det är för er, men för mig blir gärna de där tegelstenarna skjutna på. Jag tar den sen säger jag ofta, trots att jag kanske väldigt gärna vill läsa boken. Anledningarna är många, men framför allt skulle jag vilja säga att det beror på en hets att hinna läsa så många böcker som möjligt. Så det står helt klart ett par tegelstenar i bokhyllan och väntar på mig. Böcker som jag väldigt gärna vill läsa och som jag snart kanske tar tag i.

1. Katedralen vid havet av Ildefonso Falcones
2. Drömgångare av Samantha Shannon
3. Sanningen om Alice av Kathrine Webb
4. Offer utan ansikte av Stefan Ahnhem
5. Wars of the Roses: Trinity av Conn Iggulden
6. Kraften av Siri Pettersen
7. A Feast for Crows av George R.R Martin
8. A Dance with Dragons av George R.R. Martin
9. En medborgare höjd över varje misstanke av Jan Guillou
10. En vis mans fruktan (i två delar) av Patrick Rothfuss

Så här har jag runt 7000 sidor att läsa (lågt räknat) så man kan ju lugnt säga att jag skulle kunna hålla mig sysselsatt.

6 kommentarer:

 1. Kul med en lista över tegelstenar! Katedralen vid havet tänker jag ta och läsa snart :) Och Martins böcker är lätt att de skjuts fram, lite synd :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Martins böcker är verkligen lätt att skjuta på av någon anledning, och det beror nog först och främst på storleken. Katedralen vid havet har jag skjutit på alldeles för länge nu tycker jag. Älskade den tidigare boken jag läst av författaren så det finns ingen anledning att vänta.

   Radera
 2. Katedralen vid havet är bra. Och alla de andra böckerna av Ildefonso Falcones.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara läst Barfotadrottningen av honom än så länge, men den älskade jag så det är skärpning som gäller nu.

   Radera
 3. Bra tema, det ska jag komma ihåg :) Jag älskar ju tegelstenar, då räcker den ju längre ;) Har bara läst Guillous av de på din lista, men flera av de andra står här i hyllan också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just Guillous bok retar jag mig lite på att den inte blivit läst än. Det är många år sedan jag slukade Hamilton-serien och tyckte om och så slutar man när det bara är en bok kvar i orginalserien (har visst kommit några böcker långt senare). Väldigt irriterande.

   Radera