2016-06-14

Tematrio: Sommarläsning

Ibland blir livet inte riktigt som man tänkt sig utan det kommer något emellan. Den här gången var det två syskonbarn som behövde passas någon timme och det ställer i alla fall jag mer än gärna upp på. Så läsning och bloggning fick helt enkelt vara. Får ta igen det idag istället.

Vi börjar väl med Tematrion med Lyran som jag missade igår. Sista nu innan ett lite längre sommaruppehåll.

Berätta om tre texter, genrer, böcker, författare du planerar att läsa i sommar!

1. Den här sommaren har jag tänkt läsa Sommarboken av Tove Jansson. Fick tag på den på en loppis tidigare i år för en tia och har sparat på den tills sommaren. Tror jag ska inleda min semesterläsning med den, eller så ska jag läsa den runt midsommar. Det är kanske som mest sommar just då.

2. Del tre i Staden-serien, Minns du den stad av Per Anders Fogelström är det också dags för i sommar. Läste de första två delarna förra sommaren och grämer mig lite över att jag inte läst fortsättningen. Men i sommar är det definitivt dags.

3. Bok tre får nog helt enkelt bli Sword of Summers vilket är en bok skriven av Rick Riordan och som den här gången behandlar nordisk asar-mytologi. Kan nog bli hur bra som helst och boken måste väl helt enkelt passa på sommaren eftersom ordet sommar finns med i titeln.

14 kommentarer:

 1. Sommarboken borde ju passa på sommaren :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen. Ser fram emot att läsa den.

   Radera
 2. Sommarboken låter mysig.
  Jag har tyvärr inte läst Fogelströms böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommarboken känns helt klart som en bra sommarläsning och vad det gäller Fogelström så blev jag helt betagen i hans två första böcker och ser mycket fram emot att få fortsätta serien.

   Radera
 3. Å, Tove Jansson! Det blir ju perfekt.

  SvaraRadera
 4. Låter som trevlig sommarläsning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror det kan blir bra och just dessa tre känns faktiskt som ganska så säkra kort för läsning. I övrigt får vi helt se vad det blir.

   Radera
 5. Sommarboken passar nog perfekt vid midsommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns så. Troligen kommer det nog bli nästa bok att läsa, efter De jagade som jag läser nu.

   Radera
 6. Åh Sommarboken, då har du riktigt finfin sommarläsning denna sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas verkligen på det. Jag har ju i och för sig älskat att jag läst av Jansson hittills så jag har ganska så höga förväntningar.

   Radera
 7. Tredje Stad-boken ska jag också läsa :-) Och Sommarboken har jag inte läst förut, det borde jag förstås göra. Är överhuvudtaget dålig på Tove Jansson, jag har egentligen inga minnen av att jag läste Muminböckerna ens som barn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste absolut inte Mumin som barn - utan var snarare rädd för de bilder och texter jag mötte i stora sagosamlingar. Men som vuxen gav jag böckerna en chans och har fallit pladask. De är så underbart bra och mysiga.

   Radera