2016-06-28

Veckans bokbloggsfråga v 26

Det där med midsommar är på något sätt lite av ett antiklimax för mig. Man vet att man har mycket av sommaren framför sig - semester, sena kvällar på altanen, nämnde jag semester. Samtidigt så  är midsommar höjdpunkten. Efter så börjar det bli mörkare, halva året har gått och snart är det höst. Mest är det dock det där med att det börjar bli mörkare som stör mig något kopiöst. Jag älskar försommarens ljus.
Veckans bokbloggsfraga

Nu var det inte detta inlägget skulle handla om utan om veckans bokblogssfråga med Carola på Barnboksbloggen. Den berör helt klart sommaren och sommarens läsning.

Hur påverkar sommaren ditt bokbloggande? Lägger du ner mindre tid på bloggandet under sommaren eller lägger du tvärtom ner mer tid nu när du förhoppningsvis är ledig? Kommer du att köra några speciella teman, utmaningar eller tävlingar på din blogg nu under sommaren eller kommer du kanske att ha ett semesteruppehåll från bloggen istället? 

Över lag tror jag att jag läser ungefär lika mycket på sommaren som jag gör resten av året. Däremot brukar jag påbörja semestern med en vecka då jag inte gör mycket annat än att läsa så det värsta sugen brukar minska lite efter det. Detta har lite att göra med att Nelly på Nellons bokblogg brukar köra en läs-a-lot precis i början av semestern (så även i år). Vad gäller bloggandet tror jag faktiskt att jag i allmänhet bloggar lite mer under sommaren än vad jag gör resten av året. Vad detta beror på vet jag inte riktigt. Kanske är jag piggare och därmed duktig på att skriva recensioner med en gång, kanske är det bara små statusuppdateringar eller så har jag helt enkelt mer fantasi. Däremot brukar jag inte ordna några speciella teman under semestern. Men jag hoppar gärna på om det är någon som har några förslag. För på sommaren kan jag helhjärtat ägna mig åt mina favorithobbies - läsning och bloggande.

10 kommentarer:

 1. Läs-a-loten kanske man borde delta i. Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker i alla fall om att delta i läs-a-lot lite då och då för det ger en lite skjuts i läsandet.

   Radera
 2. Tycker det ofta blir att jag skriver inlägg i bunt, så att säga, på sommaren när andan faller på. Sedan schemalägger jag dem så flödet blir jämnt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer ärligt talat inte riktigt ihåg hur jag har gjort, men statistiken visar att juli är den månad jag skriver flest inlägg. Över lag är jag just nu väldigt dålig på att skriva inlägg i förväg. Skriver mest när andan faller på.

   Radera
 3. Det är så olika för mig med läsning under sommaren, en del år har det blivit väldigt mycket och en del gånger väldigt lite i jämförelse med tidigare. Precis som du tycker jag det känns lite motigt att vi än en gång går mot mörkare tider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja allt beror på omständigheter. Den här sommaren är jag bara mest nöjd om jag orkar läsa. Tänker inte alls sätta upp omöjligt höga förväntningar på läsningen.

   Radera
 4. Jag brukar många gånger ha lite mer tid att blogga på sommaren, även om det ibland blir ett kortare uppehåll och antalet inlägg varierar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja mer tid har i alla fall jag garanterat när jag har semester och det lär bli likadant i sommar. Inga planer förutom att ta det lugnt, pilla lite med huset och läsa.

   Radera
 5. tänker ge mig stor frihet i sommar. jag läser och bloggar när lusten faller på. men jag stänger inte för semester

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är som jag ungefär. Det är bara det att lusten oftast är större när jag inte har en massa annat som man ska fokusera på.

   Radera