2016-09-03

Memorytag

Bildresultat för memory

Det är nu ganska så länge sedan jag hittade den här taggen hos Monika på Bokföring enligt Monika. Jag tyckte den verkade rolig och betämde mig för att spara den till en dag i framtiden. Nu är framtiden här så nu är det dags att testa mitt minne.

1. En bok skriven av någon som heter Michael.
Michael Connelly har skrivit många böcker, bland annat I lagens limo - en bok som jag tycker mycket om.

2. En bok med en drake på omslaget.
A dance with dragons av Georege R.R Martin är ett exempel.I alla fall är jag ganska så säker på att där finns en drake.

3. En bok om en karaktär som heter George.
Oj vad mycket svårare det blev nu. Jag har fruktansvärt svårt att komma ihåg karaktärer med så här pass vanliga namn. Finns de böcker om Dennis (eller bara serietidningar) för i så fall heter väl den sure grannen George.  Fy skäms Anna. Min favoritbok har ju en karaktär som heter George, eller vad sägs om George Weasley. Tvillingarna är ju dessutom mina favoriter.

4. En bok som är skriven av någon med efternamnet Smith.
Tom Rob Smith har bland annat skrivit Barn 44.

5. En bok som utspelar sig i Australien.
Världens ände av Ali Lewis utspelar sig i den australiska buschen. Kul att läsa om en riktig ödemark.

6. En bok med en månad i titeln.
Gullregn i oktober av Maria Lang har jag faktiskt läst, annars har det inte blivit så många av författaren. Men kommer jag ihåg rätt så finns det fler månader att välja mellan i titlar på hennes utgivning.

7. En bok med en kniv på omslaget.
Kniv och kniv... men en dolk i alla fall har boken Dolken från Tunis av Agatha Christie. Kanske inte i alla upplagor, men den jag har hemma i alla fall.

8. En bok med ordet "en" i titeln.
En man som heter Ove av Fredrik Backman blir ett självklart val här. Men hade nog kunnat komma på ytterligare titlar om jag ansträngt hjärnan ytterligare lite.

9. En bok med namnet på huvudpersonen i titeln.
Livet enligt Fikrey av ??? (tyvärr kan jag inte komma på författaren, men det är ju bokens huvudperson som gills.) En mycket bra bok för överigt.

10. En bok som blivit film.
PS. I Love You av Cecilia Ahern. Jag valde den här filmen/boken för att filmen är bättre. Hillary Swank Och Gerard Butler gör fantasiska rollprestationer båda två. Tyvärr har jag bara vågat se filmen en gång för den där första gången höll jag på att fullständigt gråta ögonen ur mig.

Lite senare med facit i hand:
Mitt minne visar sig vara ganska så bra och jag hade 10/10 i poäng. Hade stavat fel på Fikry men det gör inte så mycket. Författaren heter i alla fall Gabrielle Zevin.
Det här var en rolig tagg att göra så gör den ni med vetja!

2 kommentarer:

  1. Jag kan trösta dig med att PS. I Love You är precis lika sorglig när man ser om den. Om inte ännu värre, då vet man ju precis vad som väntar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan jag tänka mig och det är lite därför jag inte har sett om den. Måste ju spara lite på mitt hjärta.

      Radera